02 Ekim 2015 | Cuma

Sistem çorbası!

Fenerbahçe, "ne yaptığı tahmin edilemez" bir takım oldu. Maç başlıyor, bir bakıyorsun takım inanılmaz kötü oynuyor, skor olarak geri düşüyor. Hemen ardından rakibe baskı yapan, arka arkaya goller bulan Fenerbahçe geliyor.
Sarı-lacivertliler fiziksel olarak istenilen seviyede olmamalarına rağmen, maçı çevirebilecek önemli oyunculara sahip... Bu durum skor ne olursa olsun rakibin maçı alıp götürmesine engel oluyor. Nitekim Celtic karşısında; deplasmanda olmalarına rağmen 2-0 geriden gelip maçı dengelemeyi başardılar.
Pereira'nın Fabiano haricindeki kadro seçimi ve oyuncu değişiklikleri yerindeydi. Fabiano tercihini şu nedenle eleştiriyorum: Elbette Fabiano'da bu takımın futbolcusu, profesyoneli… Onun da oynayacağı maçlar olacak.
Gelin görün ki o maç, bu maç değil. Kötü mü oynadı? Hayır. Hatta çok iyi oynadığını söyleyebiliriz. Ama ya saçma sapan bir gol yeseydi? İşte o zaman Pereira'nın bu tercihi çok konuşulacaktı.
Celtic yıldızı olmayan ancak savunmayı da, hücumu da birlikte yapan organize bir takım. Fenerbahçe yıldızları karşısında sadece fizik güçleri yeterli olmadı.

Taşlar yerine oturuyor
Alves-Kjaer uyumsuzluğu halen devam ediyor. Bireysel olarak iyi stoper olabilirler ancak birlikte inanılmaz hatalar yapıyorlar. Pereira'nın bu bölgede yeni alternatifler üretmesi gerekiyor.
Yedekten gelen Fernandao maçın yıldızı oldu. Hem attığı goller hem de mücadelesiyle, "Beni kesmek kolay değil" dedi adeta… Bu arada Van Persie'nin de inanılmaz mücadele ettiğini yazmamak olmaz. İskoçya deplasmanından alınan 1 puan çok önemliydi.
Fenerbahçe'de taşlar yavaş yavaş yerine oturuyor. Pereira'nın sık kadro ve sistem değiştirme hastalığından vazgeçmesi bu sürecin çabuklaşmasını sağlayacak.
Ondan sonra da böylesi kaliteli oyuncularla kurulu Fenerbahçe hep söylediğim gibi yenilmez armada olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor