22 Temmuz 2015 | Çarşamba

Nasıl oynayacak?

Vitor Pereira, Şampiyonlar Ligi'ne çıkaracağı kadroyu yavaş yavaş belirliyor. Olympiyakos karşısında sahaya çıkan 11'in Shakhtar Donesk maçında da sahada olacağını düşünüyorum. Tabi bir-iki değişiklik olabilir.
Fenerbahçe çift ön liberolu bir kadroyla sahadaydı. De Souza-Mehmet Topal ikilisi takımın savunma yönünü güçlendiriyor güçlendirmesine ancak bu sefer de üretkenlik azalıyor.
Bu durumda Diego'nun nerede oynatılacağı muhakkak teknik heyetin kafasını karıştırıyordur. Pereira onu ya kanatta oynatacak ya da tek ön liberoya dönecek. Çünkü bu sistemde verimli olması zor görünüyor.
Bir de Caner-Hasan Ali mevzusu var. Herkes Caner gibi üst düzey ve Avrupa tecrübesi olan bir oyuncu varken neden Hasan Ali'nin oynatıldığını merak ediyor. Hemen söyleyeyim; birincisi malum Caner bir kasık ameliyatı geçirdi ve hâlâ yüzde 100 hazır değil. Tam anlamıyla kendini veremiyor. İkincisi ise Pereira'nın Hasan Ali'nin pozisyon bilgisinin daha çok olduğunu düşünmesi...
Tabi defansif anlamda... Dolayısıyla bence Caner hazır hale gelene kadar Hasan Ali'yle devam edilecek.

Sow'dan müthiş çıkış

Fenerbahçe zaman zaman geriye dönüşlerde sıkıntı yaşıyor. Bu ciddi bir problem… Zira Shakhtar Donetsk, 2-3 pasla ve hızlı bir şekilde hücum eden oyunculara sahip.
Pereira'nın takım savunması üzerine eğilmesi gerekiyor. Alves ve Kjaer birbirlerini tanıdıkça daha iyi oluyorlar.
Sow müthiş bir çıkış yakaladı. Yanında oynayanların kalitesi artınca o da gerçek kimliğini buldu. Geçen sezon Emenike'yle paslaşıyordu, bu sezon Nani'yle, Fernandao'yla!
Genç Uygar'ı es geçmek olmaz.
Şans bulmaya devam ederse gelecek yıllarda Fenerbahçe'nin vazgeçilmezi olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor