01 Mart 2015 | Pazar

Yanlış taktik

İsmail Kartal'ın sahaya çıkardığı 11, "Deplasmana beraberliğe gelmiş" bir takımın kadrosuydu.
Orta sahada aynı özelliklere sahip Mehmet Topal, Meireles ve Selçuk'la maça başlamanın başka bir açıklaması olamaz.
İlk yarıdaki pozisyon azlığının sebebi sadece kesici özellikleri olan bu üç oyuncunun da kreatif olmamasından kaynaklandı. Gelelim savunma hattına.
Sol bekte Kadlec'e görev verip, aynı zamanda da Alves'i "yabancı kontenjanından" kesmek, defansın dengesini tamamen bozdu. "Aynı işi yapan"
M.Topal ve Selçuk'un maç içerisinde sürekli çarpışması İsmail Kartal'ı rahatsız etmiş olacak ki, teknik yanlıştan dönüp oyuna Emre'yi aldı! Amacı top yapan Emre'yle üretkenlik sağlamaktı. Zira o ana kadar Gökhan'ın getirdiği toplar dışında pozisyon üretemiyordular.

Bir Gökhan sorumluluk aldı

Gökhan için takımın tek sorumluluk alan oyuncusu diyebiliriz. Maçın başından sonuna hiç durmadan kazanmak için oynadı. Kartal'ın yaptığı oyuncu değişiklikleri F.Bahçe'nin baskıyı arttırmasını sağlasa da, sezon başından bu yana süregelen, "gol atamama hastalığı" nüksedince çok önemli 2 puanı Konya'da bıraktılar. Kadrosunda bu kadar tecrübeli isim barındırıp, sahada böyle panik olmanın sebebini anlamak güç. Maçın berabere bitmesinin en büyük nedeni Kartal'ın yanlış tercihiydi.
Kartal sezon başından bu yana "topu içeri sokacak" bir taktik üretemiyor.
Kötü oynuyor dediğimiz rakip G.Saray'ın bu takıma tam 5 gol attığını düşünürsek, sorunun ne denli büyük olduğunu görürüz. İsmail hoca, sadece iyi oynayan bir takım değil, "kazanan" bir takım oluşturmalı. Süper Ligde iyi oynayana para vermiyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor