15 Eylül 2014 | Pazartesi

Sow artık dinlenmeli

Ligin çözülmesi en zor takımı hiç şüphesiz Trabzonspor. Bırakınız rakiplerin çözmesini, henüz Halilhodzic dahi takımı nasıl oynatacağını çözememiş! Hal böyle olunca, sahaya defansif bir takım çıkararak önce beraberliği düşündü. F.Bahçe ise yıllardır birlikte oynayan isimlerden kurulu bir takım.
Sokaktan geçene sorsanız 11'ini ezbere söyler. Trabzon'un kalabalık savunma yapmasının F.Bahçe'nin oyun planını bozduğunu söyleyebilirim. Rakip neredeyse 8 kişi defans yapınca oyun sıkıştı.
Fazla pozisyon olmayan bir maç izledik.

Bu Emenike için de geçerli
İsmail Kartal'ın, Sow'u ne kadar sevdiğini biliyorum. İlişkileri teknik direktör- oyuncudan daha öte. Ama Kartal'ın bu sevgisinin takıma artık zarar verdiğini görüyoruz. İyi bir Sow, bu takımda banko oynar. Ancak kilolu ve formsuz.
Kartal onu oynatacağım diye takım içi rekabeti öldürüyor. Sow'un biraz dinlenme zamanı geldi. Aynı şeyi Emenike içinde söyleyebiliriz. Zira sırtı kaleye dönük oynayamıyor. Böyle kalabalık bir savunma karşısında Webo daha iyi iş yapmaz mıydı? Gelelim Diego'ya. İlk ciddi sınavında fizik olarak ezildi. Çok koştu, çabaladı. Ama kalabalık savunma arasında kayboldu. Oysa rakip defansın arasına atacağı toplarla takımı pozisyona sokması bekleniyordu. Olmadı… F.Bahçe geçiş döneminde. Yanal'ın sistemi, yerini Kartal'ın takımına bırakıyor.
Sürecin fazla kayıp vermeden atlatılması önemli. "Çanakkale geçilmez"i oynayan Trabzon önünde, deplasmanda alınan beraberlik kayıp değil kazançtır.
Passolig'in olumlu etkisiyle, Trabzon'da olaysız maç izledik.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor