20 Ağustos 2014 | Çarşamba

Kimler lige hazır?

FENERBAHÇE, İsmail Kartal'la her geçen gün gelişiyor. Sarı-lacivertlilerin zaten üst düzey bir kondisyonu var. Kartal'ın takıma verdiği şey ise akıl... Neredeyse bir yıl boyunca taktik idman yapmayan oyuncular, antrenmanlarda sürekli taktik çalışıyor. Bunun sonucu olarak da oyun zekası gelişiyor. Her rakibe farklı bir sistemle oynamaya alışıyorlar.
Fenerbahçe'nin en önemli bölgesi kanatlar...
Gökhan ve Caner ileri geri durmadan çalışıyor. Dün gece Kuyt da onlara ayak uydurdu. Ancak Sow için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. İsmail Kartal'ın en büyük dezavantajı yedek kulübesi aslında...
Takımda çok fazla "olmazsa olmaz" futbolcu var. Uzun lig maratonunda sakatlıklar, cezalılar olacak. Kartal'ın kulübeyi her daim hazır tutması gerekiyor.

Mutlaka stoper alınmalı

ALPER Potuk, Roma orta sahası karşısında çok ezildi. Böyle seri ve topu rakip sahaya taşıyan oyuncular sertlik görünce hemen yılıyor. Alper Potuk'un fizik olarak güçlenmesi ve ayakta kalmayı öğrenmesi şart... Yoksa genç futbolcu ikinci yarıların, "nöbetçi çilingiri" olur!
Emenike, ikinci yarı rakip savunmanın orta sahaya yakın oynamasıyla istediği boş alanları buldu. Oyunu üst seviyeye taşındı.
Zaten goller de bu dakikalarda geldi.
İkinci yarının sonlarına doğru yedekler oyuna girince Fenerbahçeli futbolcular anlaşılmaz bir şekilde geri çekildi. Ne gerek var? Skor üstünlüğünü yakalamışken arka arkaya yenen 2 gol yakışmadı.
Gördüğüm kadarıyla sadece as futbolcular hazır lige... Ancak şampiyonluk yedek kulübesinin kalitesiyle kazanılır.
Stoperlerin uyumsuzluğu dikkat çekici...
Başkan Aziz Yıldırım sürekli, "Transfer yapmayacağım" diyor. Ama takıma baktığımızda en azından bir stoper transferi kesinlikle yapılmalı... Yoksa bu defans bu sezon çok baş ağrıtacak gibi görünüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor