21 Nisan 2014 | Pazartesi

'Aşırı' dostluk!

Bir takımın oyuncu değerini pas kalitesi belirler. F.Bahçeli futbolcular, Beşiktaş'a oranla daha temiz ve ayağa oynuyor. Beşiktaş'ta ise topu alan gidiyor! Futbolun altın kuralıdır: "Hiç kimse toptan hızlı değildir."
Topla oynama oranları büyük ihtimalle Beşiktaş lehine çıkacak. Ama oyunu yönlendiren maçın başından sonuna kadar F.Bahçe'ydi. Bu sezon neredeyse her maçında Mehmet Topal'ı övdüm.
Emin olun daha fazlasını hak ediyor.
F.Bahçe'nin ileri ucunda oynayan Emenike ve Sow rakip savunmaya hiç pres yapmadı. Bu durum Beşiktaş'ın geriden rahatça oyun kurmasına yol açtı.
Daha önceki derbilere oranla sakin bir maçtı. Hatta eğri oturalım doğru konuşalım; Fenerbahçe rakibi 10 kişi kalmasına rağmen pek üzerine gitmedi!

Beşiktaş'a yol mu verdi?
Şimdi birileri çıkıp, "Fenerbahçe, G.Saray'ın Şampiyonlar Ligi'ne direkt gitmemesi için Beşiktaş'a yol verdi" diyecek.
Kimse kusura bakmasın ama yıllardır hep Fenerbahçe bu tip olaylara maruz kaldı. Haftaya şampiyonluğu büyük ihtimalle garantileyecek olan Kanarya, ikinciyi de istediği gibi belirler.
Bunun adı stratejidir. Futbol sadece sahada oynanmıyor.
En önemli rakibinin Şampiyonlar Ligi'nden ayakbastı parası olarak 10 milyon euro kazanmasını ister misiniz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor