27 Mayıs 2009 | Çarşamba

Yabancı!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın yabancı sevdasını bilmeyen yok. Şu anda kontenjanın 6+2 olmasını ona borçluyuz. Yıllardır dile getiriyor, "Yabancı kontenjanı arttırılmazsa Avrupa'da başarılı olamayız. Kontenjan arttırılmalı hatta serbest bırakılmalı" diye. Ben açıkçası Yıldırım'ın 11 yıldır bir kaçı dışında "çok iyi" diyebileceğimiz yabancı oyuncu transfer ettiğini görmedim. İyi dediklerimizi de zaten takımda tutamadı. Fenerbahçe ruhunu taşıyabilecek, formasını ıslatacak, aldığı parayı hak edecek yabancılar bir türlü alınamadı. Hadi kaptan Alex'i bunun dışına çıkaralım. Başkan Yıldırım şimdi de yeni bir söylemiyle gündemde! Yıldırım, "Yabancı futbolcu, antrenör getiriyoruz, yabancı hakem de getirelim" diyor. Bu gidişle yabancı gazeteci de isteyecek. Kulüpler Birliği Başkanı'nın böyle bir açıklama yapması beni çok şaşırttı.

Hepimiz suçluyuz
Yıldırım'dan, "Hakemlere eğitim verelim. Onları üst düzeye nasıl çıkarabiliriz? Bunun çalışmasını yapalım" demesini beklerdim. Bir sporsever olarak, hakemlerin bu yılki performansından memnunum. Spor medyası da genel olarak memnun görünüyor. Ufak tefek hatalar tabii ki olacak. Yeter ki işin içinde iş olmasın! Böyle bir ortamda bu açıklamayı yapmak Türk futboluna zarar verir. Hakemleri eğitelim, revizyon yapalım, eyyamcıları temizleyelim ama yabancı hakem olmaz. Dünyayı kendimize güldürmeyelim. 100 milyonluk ülkede Turkcell Süper Lig'de "doğru düzgün" maç yönetecek hakem çıkarılamamasında hepimizin suçu var. Başkan Yıldırım böyle açıklamalar yapacağına, Avrupa'ya "yabancı", Türkiye Kupası'na "yabancı" Fenerbahçe'nin derdine çare bulsun. Yoksa alimallah sarı-lacivertli taraftarlar, "Yabancı başkan isteriz" diyecekler! Benden söylemesi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor