Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

06 Eylül 2016 | Salı

Genç direk

Tarihimizin belki de en beklenmedik kadrosuyla çıktığımız maçın ilk 5 dakikasında Emre'nin şutu, kenar ortasına Okay'ın kafası ile fena başlamadık. Ama sonra, Okay ve Ozan'lı savunmaya dönük orta alan ortamız çıkamamaya başladı. Üstelik çıkaren top kayıplarımız da artınca iyice geriye yaslandık.
10. dakikadan sonrası 32. dakikaya kadar süren bir sıkıntılı periyot başladı.
Biz gömülünce, Hırvatlar kenardan ortalara, cepheden şutlara başladılar ve 30 dakika içinde tam 3 kez üst direğimize takıldılar. Maçın bizim adımıza en iyi 2 oyuncusu, üst direğimiz ve şansımız oluyordu. Sağ kenara gönderdiğimiz Hakan etkisiz, Emre driplinglerine rağmen çok top tutan idi.
Ama onun driplingleri ile de frikik arıyorduk.
İki kenar bekimiz, Perisis ve Pjaca 'dan çekindiği için ileri çıkamıyordu.
Bu kadar deneyimsiz bir takımdan ve orta sahanın göbeğinde dikine oynama becerisi olmayan oyunculardan fazla bişey beklemek anlamsızdı ama 30-43. dakikalar arası dengelenen oyunda İsmail'in yaptığı akla sığmayan penaltı yine de üzdü bizi.

TOPAL VE VOLKAN DEVLEŞTİ
Emre aradığı faulü bulunca, Hakan da bildiği en iyi işi, şansımızın da yardımı ile yapınca içeri berabere gidiyorduk.
İkinci yarıda Hırvatlar'ın temposu azaldı. Mehmet Topal, rakip ataklarında devleşti. Maçın en iyisiydi. Fatih hoca orta alanı ayakta tutmak için Olcay- Cenk, savunması düşen Emre için de Volkan değişikliği yaptı. Çok kritik 2 pozisyonda Volkan devleşti.Daha takım gibi oynadık, tabi, ilk kez bir arada oynayan bu kadar gencin oynayabileceği kadar. Sonuç;
1- Evet, şanslı idik.
2- Evet, Topal ve Volkan devleştiler.
3- Evet, çok belli bir oyun planımız da yoktu.
4- Ama, inançla savaşmaya çalışan gençlerimizle, üst direği de hatıra olarak yanımıza alıp, çok kritik bir puanı kaptık geldik.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor