Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

22 Ağustos 2016 | Pazartesi

İki takım da iyiydi

Maçın 45. dakikasıydı, Başakşehir topla sadece yüzde 33 oynayabilmiş, sadece 2 orta yapmış, hiç korner atamamış, kaleyi bulan sadece 1 şutu olmuştu. Ama tabelada 1-0 Başakşehir'in lehine skor vardı.
Nedeni ilk 3 dakika idi. Tempolu başlayan ve Mossoro'nun ilk ve tek şutunda golü bulan takım vardı.
Sonra F.Bahçe üstünlüğü aldı ama çalım başarı oranı kötüydü. Paslar yerini bulmuyordu. Ortalar rakibe giderken (15 ortanın sadece 1'ine vurabildiler), savunmadan çıkarken pas kaybı fazla yapılıyordu. Alper-Emenike ve Volkan arasında koordinasyonsuzluk vardı.Takımın en önemli olumlu yanı ise daha ligin başı olmasına rağmen önde müthiş bir baskı kurup, Başakşehir'i sahasından çıkarmıyorlardı.
İki kenar bekini de oyuna sokmaya çalıştı sonra F.Bahçe. Volkan ve Alper'i ceza alanına daha çok gönderebilmek içindi. Ama Alper ve Wiel'in şutları dışında pozisyon bulamadı.
32. dakikada Salih- Volkan paslaşmasının yarattığı pozisyon ve Alper'in sayılmayan golü dışında da etkili olamadı.
İlk yarı özeti: Geçen seneye göre fizik gücü daha iyi ama hücumda koordinasyonsuz bir F.Bahçe ile savunmayı iyi yapan ve gol şansı yanında olan Başakşehir'di.

İyi direndiler
2. yarıya da iyi başlayan ve Visca ile ''hızlı hücum, çabuk pas'' başarısı ile pozisyon bulan Başakşehir oldu.Emre'nin net kırmızısı işin şeklini değiştirebilirdi.
Ozan-Van Persie hamlesi geldi hemen. F.Bahçe rakip ceza alanına ortaları sıklaştırdı. Mustafa Pektemek karşı hamle idi. İşe yaradı. RVP ve Alper birer pozisyon kaçırdılar.Başakşehir gerçekten iyi direniyordu. 10 kişi ile bile 2 pozisyon bulabildi. Bir hamle daha geldi, Stoch-Fernandao girdi, Volkan-Emenike çıktı.
Stoch ile en organize atağında kaçırdı.
Topal'ın kırmızısı doğruydu.
Stoch, Fernandao'ya muhteşem attı ama kaçırdı. Fernandao'nun direkten dönen topunda ise, topun önce can'ı, sonra Volkan'ı vardı.
Skora bakmaksızın ben Fenerbahçe'yi de, Medipol Başakşehirspor'u da hünez sezon başı olmasına rağmen iyi buldum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor