Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

04 Ağustos 2016 | Perşembe

Yüzde 30’a 15!

Fransızlar'la oynadığı 8 deplasmanın, sadece son Marsilya olanında gol yememişti F.Bahçe. Daha ilk 2 dakikada 2 kez çıkarken yapılan top kaybının verdiği uyarı, 3'te Ozan'ın çıkış kaybını, Germain'in gole çevirmesiyle şoka dönüşüyordu.
Önde Fernandao'nun yerine bir orta saha daha kullanır diye düşünmüştüm Pereira ama aynı kadro çıkınca, orta alanı da kalabalık tutamıyorduk. Buna rağmen 10. dakika sonrası oyunu dengeler ve topu tutar gibi olduk. Ancak göstere göstere savunma arkasına atılan pasta Hasan'ın (bence kesinlikle penaltı değil) yaptırdığı penaltı daha 18'de F.Bahçe'yi pek de alışmadığı bir dakikada 2-0'lık skorla karşı karşıya bıraktı. Gol atmamız gerekmesine rağmen Salih ve Ozan'ın hücumda etkisizliği ile rakip kaleye gidemiyorduk.
Kaleyi tutan ilk şutu 26'da atabildik. Sözde 3'lü savunmanın önündeki kanatlar Wiel ve Hasan ilk 30 dakikada iki çok kötü orta zor yapabildiler, ona da bizden vuran olmadı. Hücuma hızlı çıkmak adına oynattığın Emenike'yi ilk 30 dakikada 3 kez topla buluşturuyorsun.
Buna karşın Kjaer 27 kez topla buluşuyor. Topla buluşanda değil de buluşturanda sorun aramalıydın.


Hakem bizi katletti
35'ten sonra Salih oyuna girmeye başlayınca 3 pozisyon şansı yakaladık.
Kjaer bizden, Falcao da onlardan sakatlık nedeni ile çıktı. Onlar Falcao'suz hücuma gidemediler ama biz Topal ile 3'lü savunmaya 'devam' dedik. Bu savunma kenarları kevgire döndüren savunmadır, döndük de. Yine de, çıkarken kaybedilen top, bir de inanmadığım penaltı dışında bir şey yapmayan bu Monaco'ya ilk yarının 2-0 bitmesi hak değildi.
2. yarının ilk 5 dakikasından sonra öne gittik, kalabalıklaştık.Topla buluşmaları 3 kat artan Emenike sonunda attı. Sonrasında üstündük, hakem 2 penaltımızı vermeyerek bizi katletti. Duran top hariç tek pozisyondan rakip golü attı. Souza- Aatif değişikliği ile sistemi öne taşımaya karar verdik. H.Ali-Stoch değişikliğiyle iyice riske girdik. Rakip üzerimize geldi.
Fernandao maçın başından itibaren kötüydü.
Sonradan girenler de katkı vermeyince pozisyon bulamıyorduk.
2 maçta gol pozisyonlarının biz yüzde 15'ini , onlar yüzde 30'unu atınca; hakemlerden iki maçta kazık yiyince, tempo artıracak kadar hazır olmayınca, kulüben katkı verecek kalite bulunmayınca, bizden kesinlikle iyi takım olmayan Monaco'ya elendik.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor