Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

10 Mayıs 2016 | Salı

Pereira ayağa kalk!

İlk 45 dk geçtiğinde F.Bah- çe'nin en az topla buluşan oyuncuları 10 kez Volkan ve 11 kez Persie idi.Anlamı açıktı bunun.Top ortalarda dolaşıyor, rakip kale için de, kendi kalesi için de tehlike olmuyordu. Tek tehlike, Visca'nın Volkan'ın üzerinden aşırdığı ama Josef'in çizgiden çıkardığı pozisyondu.
F.Bahçeli oyuncuların hırsı yoktu.
Öyle ki, ilk yarının topla en çok oynayan adamı Topal baktı, Nani, Volkan ve Persie aralarında üretemiyor, öne çıktı ve şut denedi. Zaten duran topta Gökhan'ın kafası dışında, F.Bahçe'nin kaleyi tutan tek şutu da ondan geldi.
F.Bahçe'nin temposuzluğuna , aynı uyuşuklukla Başakşehir de karşılık verince, hayatımda seyrettiğim en kötü 45 dakikalardan biri oluyordu. Başakşehir'in Visca pozisyonu dışında kaleyi tutan şutu dahi yoktu.
Ligin 2. yarısında, hareketli oyunda yapılan orta ile hiç gol atamamış F.Bahçe, 9 kenar ortasından, ceza alanında kalabalıklaşamayınca sadece 2'sine kendi vuruyor, bu işi de beceremiyordu.

İlk suçlu sensin hoca
2.yarının başında biraz canlandı F.Bahçe ama gol bulamadı. Sonra devreye, Başakşehir'in, "ligin 2. yarısının ceza alanı dışı şutla en çok gol atan takımı'' özelliği girdi. Alves'in hatasını Visca ödetti. Oyuncu değiştirerek, taktik değiştirme becerisi düşük Pereira, Fernandao'yu alırken, Alper'i çıkardı.
Josef niye oynuyordu ki? Duran top kullanırken kaptırılan topta, hızlı atak 2'yi yedirdi. Arkasından pozisyonlar kaçırdı F.Bahçe, yetmedi penaltıyı da kaçırdı.
Topal'ın korner golü canlandırdı. Ama devreye Volkan Babacan girdi, hayatının futbolunu oynadı.
F.Bahçe'nin bu kadrosunu, sezon başı fizik güç olarak iyi çalıştırmayarak, zaman zaman da taktik hatalar yapıp şampiyonluktan eden, ayağa kalkması gereken 1. suçlu Pereira'dır.
Matematik elbette önemli ama Beşiktaş'ı tebrik etmek hepimizin görevi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor