Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

04 Nisan 2016 | Pazartesi

Korkma Pereira

İlk yarı bittiğinde ne F.Bahçe'nin, ne de Osmanlıspor'un kaleyi tutan şutu yoktu. Aslında ilk yarıda ne olmadığının fotoğrafı idi bu istatistik.
İki takım da rakibe ilk topu aldırmamak için basarak oynayınca, maçta en çok neyin olacağı ortaya çıktı: Pas hatası. Nitekim F.Bahçe hücum 3'lüsü nerede ise birbirini hiç bulamadı. Orta alanın ortası adamları ise son 8 maçtır atan rakipten korkup, zaten "attıran" değil, "tutturan'' adamlardan olunca, Souza da çok kötü oynayınca, F.Bahçe rakip kaleye ancak 2 defa kenardan Alper ve Volkan ile geldi ama golü bulamadı. İki kenar beki ise, Osmanlı'nın hızlı kenar adamlarından korkup fazla öne çıkmayınca takım ilerde kalabalıklaşamadı bile. İş duran toplara ve şutlara kalmıştı. Zaten ilk yarının taraftarı heyecanlandıran 3 pozisyonu da serbest vuruşlar ve kornerden geliyordu.
Musa ve Mehmet gibi iki sağlamcı ile orta alanı kaptırmama niyetinde olan Osmanlı'da da Aminu ve N'Diaye driplingle iş yapmak istedi ama kötü gününde olan Webo ile anlaşamayınca Volkan'a piknik yaptırdılar ilk yarı.
İlk 45 dakika F.Bahçe için en çok pas hatası yaptığı, en cansız oynadığı, en az heyecan hissettiği birkaç maçtan biri idi.
İkinci yarının başında Souza yerine Diego hamlesi geldi. İki bek hücuma çıkmaya başladı, F.Bahçe baskı kurdu. 10 dakika sürdü bu baskı ama 55 sonrası Diego'nun şutlarının dışında gol girişimi olmadı. O şutlardan zayıf olan 3.'sünde RvP'nin kaçırdığı ise inanılmazdı.
62'de Nani-Fernadao girdi, Alper ve Ozan çıktı. Delarge ise Laval'ın yerine girdi. Orta sahada zayıflama riskini aldı Pereira. 3 defansif orta sahadan 1'e düştü takım. Bu değişiklikler Osmanlı'yı baskı altına aldı. Rusescu-Webo müdahalesi geldi. 72'de duran toptan Kjaer, 76'da Gökhan ortasında RvP kaçırdı. Rusescu'nun kaçırdığı ise inanılmazdı.
Sonuç; Pereira'nın "gol yemeyim'' diye korkarak çıkardığı ve ilk yarıyı çöpe atan kadro yapısı, 2. yarıdaki değişikliklere rağmen sonuç getirmedi ve şampiyonluk şansı ciddi riske girdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor