Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

21 Şubat 2016 | Pazar

28'e 6

Van Persie-Fernandao, klasik değişikliği dışında, Ozan'ın yerine Diego değişikliği ile başladı Pereira, L. Moskova maçından farklı olarak.
İlk yarı bittiğinde 6. dakikada Fatty'nin etkisiz şutu dışında pozisyonu yoktu Bursa'nın. Bu F.Bahçe'nin savunmayı ne kadar iyi yaptığının, topun arkasında takım olarak ne kadar iyi kaldığının göstergesi idi.
Hücumda ise verkaçlarla, oyuncular arasında hızlı paslarla, dikine savunma arkası kaçırmalarla pozisyon arıyordu sarı- lacivertliler. Bu sayede ceza alanı içinde tam 21 kez etkili alanda buluşuyorlar. (ki bu Bursa için 4 idi) İlk 19 dakika içinde ikisi Volkan ile olmak üzere çok etkili pozisyon buluyorlardı. Sahanın en çok koşanı Diego idi ama yine de Nani'nin pasına vuramamak dışında etkili olamıyordu.
Gökhan ceza alanına yerden pasların, Caner ise ortaların adamı idi.

Bursa tehdit bile edemedi
20 ile 33. dakikalar arası aktif dinlenen takım, daha sonra Fernandao ve Nani'nin şut tercihlerine geçiş yaptı. Takım bu sezonun ''ilk yarıda isabetli şutu en fazla çektiği'' maçı oynadı. Ancak onlar da gol getirmedi. İlk yarıda Sercan'ın bireysel çabaları dışında Bursa, F.Bahçe'yi tehdit dahi edemedi. Öyle ki ilk yarıda ne kornerleri, ne kaleyi tutan şutları, ne de isabetli ortaları vardı. İkinci yarıya daha düşük tempo ile başladı takım. Ama 55 sonrası Fernandao ile bulunan 2 pozisyon inanılmaz kaçtı. Pereira, Josef ve Volkan'ı alıp, Persie ve Alper'i aldı. Topal'lı tek ön liberolu sistemde Bursa tehlikeli gelince, Ozan-Diego değişikliği ile 5 dakika sonra müdahale etti. Çünkü Bursa da, Dsudzak ile hızlanmıştı.

Avantajı kaybettiler
Ancak Van Persie hücum arkası gibi oynayıp, Nani maç başından beri ayağında fazla top tutmaya devam edince, tüm takım gibi yorulan Gökhan ve Caner'den de son 20 dakika verim alamayan F.Bahçe; 32 orta yapıp, 28 şut attığı, kalesine atılan sadece 6 şutun olduğu maçta 2 puan kaybetti.
Hafta içinde Avrupa'da oynamanın verdiği ekstra motivasyon ile harcanan eforun biraz yorduğu belli olan sarılacivertliler, kaleyi de bulamayınca
Beşiktaş'a karşı avantaj kaybetti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor