Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

07 Eylül 2015 | Pazartesi

Terim'in doğruları

Nerede ise tüm takımın kanat adamı olduğu, orta saha özellikli az adamla oynayıp, bu nedenle çok pozisyon verdiğimiz Letonya maçından gerekli dersi çıkarmıştı Fatih hoca.
Sağlam iki ön libero Ozan ve Selçuk'a, sağlam iki hücumcu orta saha Oğuzhan'ı hücum arkası, Hakan'ı da sağ dış olarak ekledi ve orta sahada top tutup, hücuma hızlı çıkmayı ve rakibin de hızlı ataklarını kesmeyi hedefledi.
Bu plan daha 7. dakikada Arda'nın şahane pasına, Oğuzhan'ın bu ülkede görmeye alışmadığımız klas vuruşu ile yürüdü.
Sonra klasik hastalığımız başladı, yaslandık. Caner hata yaptı, Depay'ın vuruşunda Volkan kurtardı.
Hakan Çalhanoğlu sağda ''göreve uyum ve savunma anlamında zorlanınca Depay tehlike yaratmaya başladı.
Ama, hafta içi TRT Spor'da Teknik Analiz'de, 'kendi ceza sahana yakın kazandığın tac başına bela olur'analizi yapıp, gösterdiğim pozisyonların bir benzeri oldu ve Hollanda'nın oradan kullandığı tacı Arda ile kazanıp, yine onun klas vuruşu ile filelere gönderdik.

Gereksiz kartlar gördük
Hakan Balta kritik müdahalelerin adamı idi. Baskı yememize rağmen Depay ve Sneijder'ın şutu dışında ilk yarı pozisyon da vermedik. Hatta Burak ile ve yine hızlı hücumla yakaladık bile.
İkinci yarının ilk 10 dakikası onlara iki, bize bir pozisyon getirdi. Sonra maçın yıldızı ama maç eksiği olan adamı Arda,Volkan ile 'daha defansif olalım' diye de, sağ kanatta oynamayı yadırgayan Hakan,Topal ile değişti. Takımımız iyice arkaya yaslandı.Topla çıkamıyor, baskı yiyorduk. Sinirlenmeye başladık baskıdan, gereksiz kartlar gördük. Bu dakikalarda Şener'in Depay'ı iyi savunması, Narsingh'in kötü oyunu,Van Persie'nin kondisyon eksikliği ve en kötü Hollanda ile oynuyor olmamız bizim şansımız oldu.
Oğuzhan-Olcay değişikliği,bu maçta Letonya maçının tersine çok doğru işler yapan Fatih Terim'in oyunu okuması idi.
Caner'in faul yapıp Burak'a attırdığı gol, kalan iki maçta bir berabeliğin bile bize yetmesi oluyordu.
Teşekkürler çocuklar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor