Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

21 Ağustos 2015 | Cuma

Akord hâlâ bozuk

İlk yarı bittiğinde F.Bahçe'nin 6 tane 'gol olmanın ucundan dönmüş pozisyonu' ile 2 tane de tehlikeli şutu vardı. Caner'in penaltı ve kırmızı kartını hakemin atlaması ise işin bonusu idi.
Ancak rakip de bir tane Volkan'ın kurtardığı, bir tane de Caner'in saçmalayıp, hakemin penaltı ve kırmızıyı atladığı 2 pozisyon bulmuştu.
İşin muhasebesinde F.Bahçe'nin bariz üstünlüğü gözüküyordu ama artılarla eksiler savaşıyordu yine.
1)Takım, Eskişehir maçında yapmadığı için eleştirdiğim 'kenar adamları ile orta yapma' işini daha sıkça yapıyor, lig maçında toplam 20 orta yaparken, dün daha ilk yarı 18 ortaya ulaşıyor, 6 pozisyonun 4'ünü de buradan buluyordu. Şener bu anlamda çok diri, Caner anlamsız gergin idi.
2) Bölüm bölüm olsa da istekli oynuyor, 'kondisyonunun yetmeyeceğini bildiği için' anlamsızca tüm yarı baskı yapma yanlışına düşmüyordu.% 59 topla oynama da buradan geliyordu.
3) Diego,sol kanadı kesinlikle unutuyor, içeri kat ediyor, 4-4-2 işlemiyor, Sow oraya yardıma gitmeye çalışınca, otomatik, ucube bir 4-2-3-1'e dönüyordu.
4) Josef ve Raul topla beraberce 62 kere buluşuyorlar ancak, bunlardan sadece 1'ini tehlike konisine gönderebiliyorlardı.
Orası hücum anlamında katkı vermiyordu.
5) 2. yarı daha kontrollü başladı. 2 takım da önce gol yemeyelim havasında olunca 20 dakika boyunca Caner'in ortası ve Josef'in şutu dışında bir şey göremiyorduk.
6) İlk yarı ortalar ile pozisyon bulan ve ortalama 2.5 dakikada bir orta yapan F.Bahçe, 2. yarı, nerede ise 10 dakikada bir zor orta yapınca, Souza ,Sow ve Fernandao şutları dışında, tek pozisyonu kenar ortasından Fernandao ile bulabiliyordu.
7) Maçın rakamsal anlamda en çok isabetli pas vereni Raul-Topal değişikliği,' skoru sıkıntıya sokmama', V.Persi-Sow ve Nani- Volkan değişikliği ise, 'bu tutsun bari'' mantığındandı.Ve tuttu da, kenar ortası Persie'nin kalitesi ile golü getirdi.
8) 85'ten sonra 2 pozisyon vermek ise, takımın ciddiyetten uzaklaşmasının sonucu idi. Şener takımın en iyisi idi. F.Bahçe bu takımı rahat eler ama hala akordu bozuk.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor