Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

25 Kasım 2014 | Salı

Şam'da kayısı

Önce Kadlec kaydı Fernandinho kötü vurdu, arkasından savunma önde yakalandı, Josue araya attı , Volkan da affetmedi. Bu 1 satır, F.Bahçe'yi maça yenik başlatıyordu.
Ama temposu yüksekti maçın.
F.Bahçe oyunu yıktı rakip alana, dönen toları Raul ve Topal alıyordu ama alamadıkları Bakambu ve Volkan'ın kontraları ile kalelerine geliyordu. Emenike kaçırdı o arada, oyunu dengeleme fırsatıydı. Soldan Caner ile geliyordu Fenerbahçe, bir de Kuyt kaçırdı kanat ortasından.
Caner'in kanadından akın yiyip, Caner de çok sinirli olunca, Hasan ile değiştirdi onu Kartal. Tempo yüksekti ama üretemiyordu Fenerbahçe. Diego etkisizdi, Raul bu nedenle daha öne çıkıp, onun yapacaklarına soyununca da Beluschi ve Ozan ile orta sahayı hızlı geçebiliyordu Bursaspor.
Rakip bu kadar kalabalık oyunca şut atmak da bir seçenek idi ama bu haftaya kadar ceza alanı dışından attığı 63 şutun hiç birinden gol bulamamış F.Bahçe bunu da pek başaramadı.

Öyle bir gol kaçtı ki...
Sonuçta, şok golün etkisini, hücumda iyi basma dışında atamayan Fenerbahçe ilk yarıyı yenik kapadı.
Bursa'nın silahı ''hız'', Bakambu'ya, 2. yarı başında golü kaçırtan pozisyonu yarattı. Ayrıca daha önde oynamaya başladı Güneş'in takımı. Nitekim Beluschi de pozisyon buldu. Ama Meireles, Emenike'nin pasında öyle bir kaçırdı ki, kendi de anlamadı.
Diego-Sow değişikliği ile Sow öne, Alper hücum arkasına gedi. Oyunun temposu düştü. Bu, Bursa'ya yarıyordu ama sık sık olan sakatlıklar da F.Bahçe'nin tempoyu arttırmasına izin vermiyordu. Kuyt'ın ortasının gol olması kalecinin de hatası idi. Sonra tempoyu arttırdı Fenerbahçe. Josue ve Bakambu'yu dışarı alıp, orta alanı güçlendirdi Güneş. Bu da F.Bahçe'ye çok ciddi tehlikeler de yaşattı ama Kadlec ayakta kaldı.
Son 15 dakikada ciddi pozisyonlar veren Fenerbahçe için beraberlik ''bundan iyisi Şam'da kayısı'' sonucu idi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor