Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

09 Kasım 2014 | Pazar

İlk yarı lideri

Fenerbahçe'nin bu sene ceza alanına en çok top gönderen iki adamı Emre ve Caner yoktu. Haftalardır oynamayan Diego'yu sahaya sürmüştü Kartal. En etkili iki adamından yoksun F.Bahçe'nin ilk yarı özeti şuydu; 1) Rakipten dönen topları bu kadar fazla topladığı maç görmedim.
2) İlk yarıdaki kadar şut girişimi yaptığı maç görmedim.
3) 3. bölgede ,bu kadar dikine pas girişiminde olduğu maç görmedim.
4) 2 kanattan da, 5 ayrı adamla bu kadar orta yaptığı maç görmedim.
5) Rakibi kendi kalesine bu kadar az getirdiği bir ilk yarı görmedim.
Peki, ne oldu? Maçın başında savunma tereddütü ile bir kere geldi ve Kadlec sayesinde attı Rize, bir kere de Volkan'ın akıllı çıkışı ile engellediği bir pozisyonu vardı, o kadar. Oysa F. Bahce, Raul ve Topal ile nefes aldırmadı, Alper ve Gökhan ile dikine daldı. H.Ali ve Kuyt ile ortaladı.
Bu maç kalitesini gösteren Diego ile savunma arkasına Kuyt ve Emenike'yi kaçırdı. Penaltıyı da kaçırdı. Yani; olumlu, olumsuz her şeyi yaptı. Ama ligde ilk defa kornerden gol atarak skoru eşitledi.


Hasan ve Diego'yu kazandı İkinci
yarı Sowile başladı, Kadlec'i dışarı aldı, Topal stopere geçti. Orta alanı biraz boşalttı. Ama hücumdaki etkisi arttı F.Bahçe'nin. Hele ki Kıvanç atılınca oyun tek kaleye döndü. 11 kişi ile bile gelemeyen Rize iyice arkaya yaslandı.
Bu sırada oyunun kopacağı Emenike'nin %100 penaltısını 'sanki bir penaltı ve kırmızı kart vermek, 2.'yi vermeyi engellermiş' gibi düşünen İlker Meral vermeyince, oyun kopmadı. İsmail Kartal, Raul'u çıkarıp Webo'yu aldı.
F.Bahçe 5-0-5'e döndü. Bu riskti. Orta alan boşaldı. Ama Rize'nin çıkacak gücü yoktu. Maç boyu 'bir maçta yapılan orta' rekorunu kıran F.Bahçe, Sow-Webo ortaklığıyla müthiş baskısının semeresini aldı.
Kartal, Selçuk ile orta alan direncini artırdı ve maçı kazandı.
Sonuç: 2 haftadır F.Bahçe'nin yükselen fizik gücü giderek daha çok pozisyon bulan bir takım haline gelmesini sağladı.
H.Ali ve Diego'yu da kazanan F.Bahçe'nin en az 6-7 hafta temposunu daha da artıracağını ve ilk yarıyı puan farkıyla lider kapayacağını düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor