Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

29 Eylül 2014 | Pazartesi

Düşün F.Bahçe

Geçen sene, ön alanda baskı yapmadığı için Moussa Sow'u kesmişti.
Ersun Yanal. Bu sene görünen o ki, takımın öndeki hiçbir adamı baskı yapmıyordu.
Üstelik Emre de olmayınca, orta alan direncine Mehmet Topal dışında katkı veren de olmuyor, rakip Fenerbahçe'nin arkasına kolayca kaçabiliyordu.
Bu maçın özeti yukardaki paragraf idi.
Gekas, son 2 maçta topla sadece 88 saniye oynamış ama 1.5 dakika bile olmayan bu süre içinde 4 gol atmıştı.
Üstelik Akhisar'ın kaleye 3 maçta attığı 28 şutun 10 tanesi de ondan gelmişti. Bu adama yakın oynamak gerekirken, gollerinde en yakın Fenerli 5 metre uzağında nasıl kalırdı ?
Maç başına 101 topla oynama ile takımın en çok top oynayanı Emre yoktu.
3 maçta topla Kuyt 220 kez buluşurken, Emenike 81, Sow 91 kez buluşmuştu.
Emenike ve Sow için bu, geçen sezonun nerede ise yarısı idi. Golsüzlüğü de anlatabiliyordu.

***

Akhisar çok hızlı bir takımdı. Hız demek, bir maçta, en az 1.5 km, saatte 20 kilometre hızın üzerinde koşmak demekti.
Ama, F.Bahçe'de bunun yarısı bile koşulamıyor, Kuyt, Sow ve Alper, ayaklarına yapıştırdıkları toplarla, ''hızlı oynayan takımın oyuncusu, ayağında topu 1.9 saniyeden az tutar'' kuralını da perişan ediyorlardı.
Maç öncesi, Akhisar'ın gollerinde savunma arkasına Bilal'in atacağı toplara, Gekas koşusu yapıldığı analizi de yapılmayınca, F.Bahçe golleri bu aksiyondan yiyordu. Gekas'ı ilk golde Alves'in, 2. golde Bekir'in kaçırışları acemi ötesi idi.
Ve maç öncesi çok kötü yönetilen bir Emre&Emenike krizi nedeni ile 2 oyuncu da ''oyundan düşürülünce'' işler iyice arap saçına dönüyordu. Diego katkı veremiyor, Kuyt, çarpmada!, toplamada ''0'' etkisi yaratıyordu.
Alves&Emenike değişikliği ile riske girdi, Topal'ı stopere çekip,orta alanı daha da boşaltarak Kartal. Baskı oldu ama iş işten geçmişti. Takım ısırmıyordu geçen seneki gibi,ruhunu sahaya yansıtma becerisi de yoktu. Bu kadar taktik yanlışın içinde ''hiç olmazsa bununla çevirelim'' durumu da yoktu yani. Sonuç; Akhisar hakkıyla kazandı. F.Bahçe'ye çok düşünmesi gereken dertler kaldı. F.Bahçe, oyuncu-teknik adam ve başkan ilişkilerini gözden geçirmek zorunda.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor