Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

01 Eylül 2014 | Pazartesi

Bereket versin

Aykut hoca'nın çok paslı sistemi mi, yoksa Ersun hocanın rakip kaleye hızlı giden oyun biçimi mi? İsmail hoca beraber çalıştığı 2 hocadan, Aykut hocanın sistemine biraz daha yatkın görünüyordu. Hele de 8. dakikada gol gelince, F.Bahçe, iyice topu kendinde tutma ve oyunu yavaşlatma yönelimine girdi.
F.Bahçe'de görünen o ki bundan sonraki maçlarda da takımın tümü koşacak, ancak o gün kendini en iyi hisseden hücum aksiyonları yapacak.
Dün akşam ilk yarı bu görevi, Caner, Raul ve Kuyt ilk devre üstlendi. Topal ve Caner ise savunmada her yerin yıldızı idi.
Ama ilk 34 dakikada Kuyt dışında pozisyonu yoktu F.Bahçe. Üstelik tempoyu düşürmeye çalıştı. tempoyu düşürmenin ve ön alanda basmamanın faturasını, savunma arkasına atılacak toplarda ödeyecek gibi duruyordu ve ödedi de... Ama golde 2 stoperin rakiplerinden bihaber olması, Mert'in çıkmaması da gözümden kaçmadı.
Sow ilk yarıda sahada nerede ise yoktu. Arada Kuyt'a Erkan'ın hareketine kırmızı gösterememek de hakemin ayıbı oldu. F.Bahçe 2. yarıya baskılı başladı. Bunun karşılığını ilk yarının etkisiz adamı Sow ile aldı da. Önemli bir karar ile Diego, Emenike yerine girdi.
Sow öne geçti.
Mert'in kurtardığı şutta, Kadlec'in kendi kalesine attığı gol kamera şakası gibiydi. Webo ile değişmesi ise ciddi değişecek sistemin işareti.
4-4-2'ye dönen F.Bahçe, rakip ceza alanına top bombardımanına başladı ama bir avantajı daha oldu. Wooterman sakatlandı. Yedek kalecinin ısınmaması, Webo'nun kafasında, Webo'nun attığı değil, kalecinin yediği gol sıfatını verdirdi 3. gole.
SONUÇ; F.Bahçe,stoper sıkıntısı yaşayan, tempo yapmayınca pozisyon veren, öndeki hücumcuları basmayınca, arkasına adam kaçıran görüntüsüne rağmen kazanmayı bildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor