Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

01 Temmuz 2014 | Salı

İyiler de kaybeder

İlk 20 dakika yüzde 60 topla oynayan Fransa, sadece 2 şut atabilmişti. Sonraki 10 dakika içinde topla oynama yüzdesi 50-50.
Ve bu 10 dakikada 3 şut imkanı buldu Fransa. Yani, Nijerya alanı kapatıp, top oynamasına izin verdikçe pozisyon bulamayan takım, rakip öne çıkınca biraz cesaretlenmişti. İlk 35 dakikada 4-3-3 gibi oynayan Fransa'nın 5 şutuna karşı, 5 şutla karşılık veren ve 4-2-3-1 oynayan Nijerya cesur ve hırslı oynuyordu.
Bu dakikalarda Debuchy ve Matuidi dışında ofansif etkinliği olan adamı yoktu Fransızların.
Giroud sahada yoktu, sol kanatta Benzema oyuna küsmüş gibiydi.
2. yarının ilk 15 dakikası faul dışında bir şey getirmedi. Babasının bile atacağı pozisyonda Matuidi'yi atamadı hakem. Baktı ki oyun kilitleniyor, Nijerya da cesaretleniyor, Giroud'un yerine Griezmann'ı aldı Deschamps. Benzema öne geçti.

Kupada her şey yalan
Fransa, atılan gollerin yüzde 95'inin 10 saniye altında ve 5 pastan daha az sayıda atıldığını hatırladı ama yine de Odemwingie ve Emenike ile pozisyon bulan, cesur ve diri Nijerya oluyordu.
Ancak Nijerya ilk 70 dakika çok efor sarf etti. Oyundan düşmeye başladı. Duran toplarda, arkadan gelen Koscielny ve Benzema'ya önlem alamamaya başladı.
Fransa da tempoyu arttırınca, önce kornerden Pogba'nın, sonra da oyundan kopan Nijerya savunmasının uyuması ile kornerden Yobo'nun kendi kalesine attığı goller maçı bitirdi. "İyi oynayan kaybeder" yazmıştım 60. dakika civarı Twitter'da. Öyle de oldu. Ayrıca, son 8 maçın 7'sinin ALT bitmesi de bu kupanın artık kontrollü oynandığının en önemli göstergesi oldu.
Ama bence bir şey değişmedi.
Bu kupada Almanya ve Kolombiya dışında herşey yalan :)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor