Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

02 Şubat 2014 | Pazar

Eskişehir'in hakkı

İç saha analizinde 5 büyük lig+ bizim ligdeki 116 takım içinde EN AZ YİYENLER; PSG ve ESKİŞEHİR'dir. Böyle bir deplasmana, hücumda Emenike'siz ve hücum arkasında da uzun süre oynamyan Holmen ile çıkınca, tek çarenin baskı yapmak olduğunu biliyordu F.Bahçe.
Ama ilk 5 dakika dışında baskıyı pek yapmadı. Üstelik, duran topları karşılamada da acemilik yapıyorlardı. Meireles, Topal ve Holmen'in öne ve dikine oynama becerileri de sınırlıydı. Öne ve dikine oynayan ve bu anlamda tehdit olan rakip oyuncu sayısı az ise ileri daha cesur çıkarsın.
Bu nedenle Eskişehir daha cesur geliyordu Fenerbahçe'nin üstüne. Bu da F.Bahçe'yi kontra arayan takım haline getiriyordu.
İlk tehlikeli şut bu nedenle ancak 15'te Webo'dan geldi.
Oyun 15 ve 25 arasında tatsız, tutsuz bir hal almıştı ki, savunma arkasına atılan pasa Alves'in hatası golü getirdi. F.Bahçe'nin duran top dışında pozisyon şansı kalmıyordu. 36. dakikada tam 3 kez direk ve kaleci duran toptan golüne izin vermedi. Webo'nun sakatlığı Emre'yi oyuna ve sola, Sow'u santrfora götürdü.
Kuyt'ın, Caner'in şutunu durdurmak isterken kaleciyi yanıltması şans golü getirdi Fenerbahçe'ye.
Fener iyi değildi, Eskişehir de değildi, ilk yarının özetiydi bu.

Kuyt atsa ne olurdu?
Volkan'ın konsantrasyonunda biraz eksiklik sıkıntı yaratıyordu.
Santrforunu orta ile de besleyemiyordu Fener. Emre, Holmen ve Raul yeni başlayan olunca "ısıran takım da" olamıyorlardı.
Buna rağmen "eski halinden" bir tutam gösteren Holmen'in presi ve Raul'un pası sonrasında, birkaç dakika önce boş kaleye elle atan Dirk Kuyt, bu seferde çerçeveyi tutturamıyor, belki de maçın kaderi ile oynuyordu.
Önce Necati ve Kamara ile hücumda kalabalıklaşmak istedi Eskişehir. Holmen-Topuz hamlesi geldi 70'de Yanal'dan, o da orta alanda güçlü kalmak istiyordu.
Çünkü ilk kez kendisinden yüzde 40 daha fazla pas yapan bir takımla oynuyordu F.Bahçe.
Üstelik 3. bölgedeki en fazla top kaybı yaptığı maçtı.
Sonunda Eskişehir'in taktiği tuttu ve Erkan şahane bir plase ile attı. ES-ES son 20 dakika rakipleri boğan F.Bahçe'ye iyi karşı koydu ve galibiyeti hak etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor