Dr. Gürkan Kubilay

Dr. Gürkan Kubilay

08 Aralık 2013 | Pazar

90 eksi yedi!

Yavaş tempoda başladı maç. Bunda 2 takımın da rakibe ilk topta basmalarının rolü büyüktü. Cristian çıkarken kaybedince Cernat-Sercan ortaklığı ortamı ısıttı. Ama F.Bahçe ilk 15 dakika, oyunun her bölgesinde hiç kaybetmediği kadar top kaybı yaptı ve sonunda Rize, savunma arkasına atılan pasta Kweuke ile golü buldu. Zaten, Rize içerde attığı gollerin yarısını savunma arkasına kaçarak, yarısını da uzaktan şut ile atıyordu.
F.Bahçe'de bir uyuşukluk vardı adeta.
Konsantre olamıyorlardı. Kwauke 2'nciyi kaçırdı bu arada. Sonra Rize geriye yaslandı, çok top kaybına başladı ama F.Bahçe Kuyt ve Gökhan'la sağını kullanamadı.
Cristian da oyunda gözükmüyordu ama bu tehlike demekti onun için.
Maç öncesi yazdığım analizde F.Bahçe'nin en önemli gol şansının duran top olduğunu belirtmiştim. Nitekim, ilk yarıdaki 3 pozisyonun ilkinde Kuyt, kornerden gelen topu direğe vurdu, arada Sowhızlı hücumda kaçırdı ve sonunda ilk yarının kötü adamı Cristian . Caner'in ''Serkan'ın solu zayıftır'' uyarısına uyup, frikikten şahane vurdu ve golü attı.

Deplasmanda yenilik yaptı
İlk yarı, uyuşuk, hücumda etkisiz bir F.Bahçe ve attığı golün üstüne yatma yanlışına düşen bir Rize vardı. 2'nci yarı yavaş başladı ama 52'de savunma arkasına kaçan Emenike'yi Serkan durdurdu. Sow ortaladı, Alper sürpriz adam olarak geldi ama yine Serkan kurtardı. Orta sahalar düştü, bundan Cenk yararlandı ama Volkan kurtardı, kalecilerin maçı olmaya başlamıştı.
Gole şiddetle ihtiyacı olan F.Bahçe idi.
Webo, 65'inci dakikadan sonra konsantrasyonlarının düştüğünü gördüğüm Rize stoperleri karşısında doğru tercihti ama Cristian'ın gol atmasına kurban giden Alper yine de çıkmamalı idi.
Duran toptan Avrupa'nın bile en çok atanı Fener, Rize stoperlerinin bundan önceki maçlarda olduğu gibi 65'ten sonra konsantrasyonlarını kaybedip, uyumasını fırsat bilen Webo ile buldu golü.
Emenike, yine savunma arkasına kaçtı ama golü kaçırdı. Cernat'ın son dakika şutu dışında 2'nci yarı F.Bahçe'yi tehdit edemeyen Rize yenilgiyi hak ederken F.Bahçe bu kez 90-7'de bulduğu golle ''deplasmanlarda yenilik yaparak" kazanıyordu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor