Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

12 Mayıs 2016 | Perşembe

Soluk soluğa...

PTT 1.Lig'de heyecanın normal periyodunun bitmesine artık son 90 dakikaya girdik. Süper Lig'e çıkan ilk takım belli, Adanaspor.
Ligden düşen iki takım da belli, Karşıyaka ve Erciyesspor.
Ama belli olmayan yukarıda iki takım ve aşağıda bir takım var. Hafta sonu nefesler tutulacak ve bu sezonun en dramatik ya da en sevinçli 90 dakikası yaşanacak.
Hem Alanyaspor hem de Karabükspor 90. dakika golleri ile kazanınca, ligin son maçı iki takımında son durumunu belirleyecek. Sadece onları mı, play-off'a kalacak 5.ve 6. takımın kaderlerini de son maç belirleyecek.

Alanyaspor mu Karabük mü?
Heyecan kasırgası bir o şehirde, bir bu şehirde kendisini gösteriyor. Alanyaspor evinde 1-0 geriye düştü, beraberliği sağladı. Tam maç bitti, acabalar başlamıştı ki, maçın en kötü adamı Emre Akbaba, maçın en iyi adamı Göztepe kalecisi Göktuğ Bakırbaş'ı birazcık da ofsayt kokan bir golle mağlup etti ve takımına sezonun en değerli golünü kazandırdı.
Maçtan sonra OBA Stadı adeta bayram yerine döndü.
Her şey bitti mi, tabii ki bitmedi.
Karabükspor'un Adanaspor'u yenmesiyle her şey başa döndü. Alanyaspor son maçında Giresunspor deplasmanında ve rakibinin play-off şansı, bu maçı kazanmasına bağlı.

Karışık denklem!
Ligin üstü, ortası, dibi denklemler, karmaşık hesaplar; ikili, üçlü ihtimallerle dolu. Ama şu net, Alanyaspor kazanırsa Süper Lig'e çıkacağı garanti. Giresunspor kazanırsa play-off'a çıkacağı garanti. Adana Demirspor'un 4. sırası hangi sonucu alırsa alsın garanti.
Denizlispor son maçta berabere dahi kalsa ligde kalacağı garanti. Şanlıurfaspor'un Adana Demir'i yendiği takdirde ligde kalacağı garanti. Karışık olan ne?
Alanya kaybeder, Karabük kazanırsa; Giresun berabere kalır, hem Balıkesir, hem Elazığ kazanırsa. Hem Şanlıurfa, hem Denizli kaybeder, 1461 kazanırsa... Hepsi bu hafta sonu belli olacak.

Koray Palaz mucizesi!
19 Şuba t 2016'da Göztepe maçıyla gel dediklerinde, aslında şunu demişlerdi:
"Biz bu takımı düşürdük, al sen, oyna, oynat, geleceğin takımını kur(!)" Ama o ne yaptı,12 maçta tam 21 puan topladı.
Aynı takım daha önce çıktığı 21 maçta sadece 15 puan toplamış, ligin dibine de demir atmıştı. Ligin sonunda ne olur bilinmez ama Koray Palaz'ın 36 yaşında Süper Lig'e göz kırpan bir hoca olduğunu söyleyebiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor