Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

08 Ocak 2015 | Perşembe

İlk yarı beyi Kayserispor!

Ligin devre arasına normalden bir hafta önce girildi. 17. hafta ikinci yarıyla birlikte oynatılacak.
İlk yarının iyileri vardı, Kayserispor, Osmanlıspor, Adana Demirspor, Antalyaspor gibi. İlk yarının takipçileri vardı, Şanlıurfaspor, Karşıyaka, Elazığspor, Giresunspor gibi...İlk yarının kötülerini yazmayacağım, puan durumu her şeyi apaçık gösteriyor zaten.
Hayalkırıklığı, ya da beklenen ama söylenmeyen kötü durumdaki takımları yaz mesela diyorsanız... Orduspor en baştaki takım derim.Tam 5 hoca ama karşısında yazan 7 puan(!)

Osmanlı'nın duraklama dönemi!
Ligde iyi başlayıp kötü bitiren bir takım var: Osmanlıspor!
İnanılır gibi değil, 16 haftanın 11 haftası liderdi, son 5 haftada alabora oldu. 12.hafta oynadıkları Kayserispor maçına kadar da namağluptular.
Ne olduysa o maçta oldu. Son 5 haftada 2 mağlubiyet, 3 beraberlik aldılar. İki sezondur başlarında olan Osman Özköylü istifa etti.

Giresun'un sırrı

Erkan Sözeri öncesi ve sonrası Giresunspor'u konuşmak lazım. Kısıtlı kadro ile tarih yazan takımı alkışlamak, hocasını omuzlamak lazım... Son 9 haftada, 4 galibiyet, 5 beraberlik aldılar, hiç kaybetmediler. Deplasman karnesi ise müthiş..! Çıktıkları 8 maçta da kaybetmeyen tek takım oldular.

Demirspor destanı!

Ünal Karaman, "Bu yıl bu kadroyu adapte edip, gelecek sezon Süper Lig'i hedefliyoruz" dese de takımı adeta futbolda tarih yazıyor. İçeride kaybettikleri enteresan Kayserispor ve dış sahada Gaziantep BB maçı hariç her maçında mükemmel oynadılar.
Devre arasında iyi bir orta saha, merkez oyuncu, iyi de sağ bek, sağ kanat takviyesi ile ligin en iddialı takımı olurlar.

Orduspor el sallıyor!

Ne enteresan bir durum.
Geçen yıl Play Off Yarı Final'inden dönen Orduspor bu sezon şaşırtıp ligden düşmeye en yakın takım. Ziya Doğan'ın ve bu kadronun işi zor. Rakipler kadar psikoloji de önemli. Üzülüyor insan...

364 gol!

Geçen hafta atılan 7 gollük kısır haftaya rağmen ligde atılan gol sayısı tam 364 oldu.
Bunu 16 haftaya pay edersek, 22.75, maç başına bölersek 2.52 gol demek. Bu da oldukça iyi rakamlar. Bu hafta ligde 22 gol atılırken, 4 ev sahibi, 1 deplasman takımı galip geldi.
4 maç ise berabere bitti.
Ligde tam 4 maçın skoru ise 2-1 bitti. Golsüz tek maç Elazığspor-
Adanaspor maçı oldu. PTT 1. Lig'de ikinci devre çok daha heyecanlı ve zorlu geçecek...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor