22 Mart 2013 | Cuma

Trabzon kapıyı açtı

Türkiye adına Trabzonspor ile İrlanda'nın Drogheda arasında bordo mavili körünün temelleri atıldı. Trabzon'dan başlayan ve 5 saati aşkın süren uçak yolculuğumuz İrlanda'nın başkenti Dublin'de son buldu. Trabzonspor kafilesini Dublin büyükelçisi Necip Eküz karşıladı. 20 dakikalık bir yolculuktan sonra otelimize yerleştik.

Sosyal medya aracılığı ile tanıştığım hemşerim Cafer Bektaş ve eşi Audrey iki günlük Dublin seyahatinde bize rehberlik yaptı.
İşin aslı onlarında ilginç bir hikayesi var. Cafer İzmir Selçuk'ta üç yıl önce tanıştığı Aundrey ile hayatını birleştirerek Dublin'e yerleşmiş.
Mutlulukları görülmeye değer.. Önce Drogheda bulunan Millnount adlı açlık müzesini gezdik.
Çok duygulandık.

Osmanlının gemilerle yiyecek gönderdiği ve aç bırakmadığı o insanlar bu iyiliği hala unutmuş değil.
Gece kafilenin onuruna verilen yemekte Drogheda ve Trabzonspor yöneticileri Osmanlının bıraktığı o küllenmiş anıları tazelediler.
Başkan Sadri Şener masanın üzerinde bulunan ve Drogheda'nın iki yıl önceki şampiyonluğunu simgeleyen kupayı görünce içini çekmeden edemedi.

Drogheda United Başkanı Hoey konuşmasında " Siz Trabzonlular Türkiye'nin Lazlarısınız biz de İrlanda'nın Lazlarıyız. Yapı olarak birbirimize çok benziyoruz.
Bizim ortak yanımız çok var. İki ülke arasında Trabzonspor vasıtası ile gelişeceğimizi umuyorum. İlk tohumlar atıldı.

Avrupa birliğinde dönem başkanlığını alan İrlanda'ya Trabzonspor ilk kapıyı açtı. Umarım açılan o kapı sık sık aşındırılır ve dostluklar artarak Türkiye Avrupa'ya yaklaşır" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor