Barış Ertül

Barış Ertül

14 Haziran 2014 | Cumartesi

Favori iki seksen!

2014 Dünya Kupası'nın ilk ağır sıklet maçıydı İspanya-Hollanda...
Sadece bu kadar da değil...
Bu Avrupa kıtasının görkemli temsilcilerinin dev maçı, aynı zamanda 2010 Dünya Kupası finalinin de rövanşı niteliğindeydi.
Dört yıl evvel uzatmaların son dakikalarındaki golle Dünya Kupası'nı elleriyle İspanya'ya bırakan Hollanda'nın çok daha aç, çok daha istekli olacağını tahmin etmek için kahin olmaya gerek yoktu.
Nitekim maça daha hızlı başlayan Hollanda oldu. İlk 25 dakika geçilirken topun kontrolünü eline alan İspanya, muazzam bir konsantrasyonla oynayan Hollanda'nın ikinci ve birinci bölgedeki savunmasını delecek yaratıcılığı ve hareketliliği ortaya koymadı. Buna rağmen doğduğu yer olan Brezilya'yı değil de İspanya'yı seçen Costa'nın canlılığı sayesinde öne geçti.

Başrolde Casillas
Ancak teslim olmaya hiç niyeti olmayan Hollanda, 1-0 geriye düşünce daha da hırsla yüklendi. van Persie'nin tarif edilemeyecek mükemmellikteki vizyoner, teknik ve atletik golüyle önce skoru 1-1 yaptı. İkinci yarıda sahneye çıkan Robben, her hattıyla dağılan İspanya, akıl almaz hatalarıyla gollere davetiye çıkaran Casillas, skor tabelasındaki 5-1'lik tarihi hezimetin başrol oyuncuları oldu.
Bu maç gruptaki dengeleri de tümüyle değiştirdi. Artık grubun favorisi son şampiyon İspanya değil, onu yere iki seksen uzatan Hollanda.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor