Barış Ertül

Barış Ertül

16 Ağustos 2013 | Cuma

Dokunulabilir bir İngiliz devi: Arsenal

Potansiyel CAS kararını bir kenara bırakırsak, meşhur Şampiyonlar Ligi marşı ve orta yuvarlaktaki Şampiyonlar Ligi gösterisiyle Fenerbahçe'yi birbirinden ayıran tek engel var; Arsenal. İsmine bakınca "eyvah" denilen Arsenal hakkında bazı notlar verelim. Bu kritik eşleşme öncesinde biraz moral olur belki...

***

Arsenal son yedi yıldır İngiltere'de tek bir kupa bile kazanamadı. Camianın, özellikle taraftarın, canı burnunda. O kadar ki, seneye kontratı bitecek olan Wenger'le sözleşme yenilenmesi bu sezona bağlı diyenler artık azınlıkta değil.
***

Önceleri"Wenger hep süper gençleri buluyor, biraz sabredelim" dediler. Sonra"Emirates Stadı'na geçiyoruz, çok masraf var" dediler. Hepsi bitti. Şimdi diyorlar ki "paramız var çok şükür, durumumuz iyidir, istediğimizi alırız, artık şampiyonluğa oynamanın zamanı da geldi." Ama olmuyor, olmuyor, olmuyor. Geçen sezonu da zar zor dördüncü bitirdiler.
***

Van Persie ayrıldığından beri fena bunalımdalar. Çünkü herkes gidiyor ama kimse gelmiyor. Gerçi Allah var; bu sezon çok adam kovaladılar. Luis Suarez, Jovetic, Higuain... Yine olmadı. Alamadılar. İsimlerden de anlayacağınızı gibi Wenger'i en çok düşündüren yer üçüncü bölge. Bitirici, saç baş yoldurmayan, deneyimli bir forvet istiyor. Arsenal en çok buradan çekti son yıllarda. Şu anki forvet Giroud, geçen sezon ligin en çok "net gol kaçıran" ikinci forveti.
***

Defanstaysa işler çok daha yolunda. Kolay gol yemiyorlar. Geçen sezon ligin "en az gol yiyen" ikinci takımıydı Arsenal. Kalede Szczesny, geride Sagna- Mertesacker-Koscielny- Gibbs dörtlüsüyle devam edecekler.
***

Üçüncü bölgede Podolski ve yegane yeni transfer, 20 yaşındaki genç Fransız Yaya Sanogo Wenger'den fırsat kovalarken, asıl dikkat edilmesi gereken bölge orta saha. Mikel Arteta, Aaron Ramsey ve sakatlıktan çıkan büyük umut Jack Wilshere orta alanda performanslarıyla takıma özellikle yön verecek oyuncular. Daha ileride, Giroud'nun arkasında, Theo Walcott ve Santi Cazorla ise takımdaki asıl en tehlikeli oyuncular. Hatta takımın gol kralı Walcott kadrodaki en şaşalı oyuncu gibi gözükse de Arsenal'de asıl işi yapan geçen sezon Premier Lig'in "en iyi ayağa hücum pası atan" oyuncusu Santi Cazorla.
***

İşte özetle, güçlü ve zayıf yanlarıyla Arsenal bu. Ancak siz kötü gününüzdeyseniz ve onlar çok günlerindeyse sizi parçalayacak, aksi takdirde "bu muymuş Arsenal!" dedirtebilme şansınızın olduğu "dokunulabilir" bir takım. Haydi rastgele...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor