Barış Ertül

Barış Ertül

06 Ekim 2008 | Pazartesi

Bir tek o suçsuz

Kayserispor maçından birkaç gün önce, güzel bir İstanbul akşamında yemekteydik. Yan masamızda Selçuk ve Volkan (Babacan) vardı. Kılık kıyafetleriyle, hal ve tavırlarıyla Fenerbahçe'ye yakışan pırıl pırıl gençlerdi. Yemekten kalkarlarken, Selçuk'a seslendim. "Selçuk şu Kayseri maçını kazanın artık Allah aşkına!" dedim. "Abi inşallah" dedi. "Zaten kazanamazsak yandık!". İşte Fenerbahçe futbolcusunun ruh halinin en net özeti buydu: "Kazanamazsak yandık!" Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayan Fenerbahçe, birkaç ay içinde nasıl bu hale geldi? Cevabını futbolu herkesten iyi bilen, sayın başkan Aziz Yıldırım verecektir muhakkak bu hafta içinde. Giden Zico suçludur bir kere. Yürüyen düzene takviye yapacağına her şeyi kendi keyfine göre değiştiren başkan nasıl suçlu olabilir ki! İspanya'ya giden Aurelio, futbolcusunun menfaatlerini kollayan menajer Tutumlu büyük haindirler zaten. Öyle ya, Aziz Yıldırım süresi dolmadan sözleşme yapmak zorunda mı? O ne zaman isterse, ne şartlarda isterse öyle sözleşme uzatılır futbolcuyla. Aragones'i hiç konuşmayalım. O zaten idamlık. Elindeki bu kadroyla Fenerbahçe kesin yarı final oynardı Şampiyonlar Ligi'nde. Başkan Aziz Yıldırım her şeyi yapmıştı başarı için. En iyi takımı, en iyi ortamı yaratmıştı. Aragones beceremedi. "Onu getiren de Aziz Yıldırım'dı ama" demeyin sakın.

Nasıl bir gaflettir!
Siz de "Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe düşmanı" olursunuz sonra. Ya hakemler? Sezon başından beri Fenerbahçe'nin yolunu kesmiyorlar mı? Ben demiyorum, maç günü sabahı FBTV diyor. Taraftarı zaten konuşmaya gerek yok. 5. dakikada stadı terk ediyorlardı. Hiç anlamıyorlar futboldan. Başkan demedi mi "Geçen yıla göre daha güçlüyüz" diye. Şu takıma 90 dakika dayanamamak nasıl bir gaflettir! Herkes suçlu. Takımdaki eksikleri bas bas bağıran köşe yazarları suçlu. Taraftar suçlu. Hocalar suçlu. Futbolcu suçlu. Gideniyle kalanıyla herkes suçlu. Suçlu olmayan bir tek başkan Aziz Yıldırım. Yanındaki Ali Koç, Murat Özaydınlı ve Mahmut Uslu'yla birlikte, bir tek o suçsuz. Ne diyelim, özür dileriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor