Barış Ertül

Barış Ertül

21 Eylül 2008 | Pazar

Sadece 3 puan!

Bu kadar tantanadan sonra skor ve üç puan güzel de bu futbol Fenerbahçe'ye hiçbir kulvarda yetmez.
Betondan anladığı kadar futboldan da anladığını iddia eden başkan Aziz Yıldırım, yapılması çok güç bir işi başardı ve dünya kadar para harcayarak Fenerbahçe'yi her anlamda zayıflattı! Gençlerbirliği maçı özelinde fazla söylenecek bir şey yok. Fenerbahçe kendi seyircisi önünde, rakibi 10 kişi kalıp rahat oynayacak geniş boşluklar bırakana kadar rakip sahaya yerleşemedi ve Gençlerbirliği üzerinde baskı kuramadı. Bununla beraber, Alex ve Güiza her türlü övgüyü hak edecek işler yapıyorlar.
Fenerbahçe'nin kalbi artık bu iki futbolcu.
Genel olarak bakıldığında ise bazı şeyler artık daha açık ve net görülüyor: Takımın üç bölgede de derinliği yok. İlk onbirden iki oyuncu eksilse takımın performansı neredeyse yüzde 50 etkileniyor. Transferler (Güiza dışında) son derece yetersiz... Kale Allah'a emanet.
Defansta Fenerbahçe'nin hedefleri doğrultusunda tek doğru adam Lugano...
Roberto Carlos top rakipteyken çok yetersiz. Real Madrid'de de bu anlamda eleştirilirdi.
Türkiye'de daha da geriye gitti.
Gökhan Gönül bana göre defansın değil orta sahanın sağının alternatifi.
İkinci bölgede Emre ve Maldonado'nun ikisi, bir Aurelio etmiyor. Kanatlarda devamlılığı olmayan Uğur ve Burak (veya Kazım) Fenerbahçe'de bu halleriyle ilk onbir futbolcusu değiller. Ama ileride Alex ve Güiza'ya laf yok.

Her şeyi bilen başkan
Bu arada sakat olduğu için Semih'i de unutmamak lazım. Ona da laf yok. Ama bu oyuncuların kenarda bir alternatifi var mı derseniz, maalesef o da yok.
Fenerbahçe sezon öncesinde, Shakhtar ve MTK maçlarında her rakibi ciddiye alan, disiplinli bir takım görüntüsü vermişti. Bu tamamen Aragones sayesindeydi.
Ancak şimdi gördüğüm Aragones, kenarda bitik durumda. "Nereden düştüm buraya" der gibi bakıyor her an. İstediği oyuncular alınmadığından mı, takım istediği hiçbir şeyi yapamadığından mı bilemem.
İşte her şeyi en iyi bilen müteahhit başkan Aziz Yıldırım'ın dünya takımı özetle bu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor