ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA
Yeni yıl beklentileri
2010'a yeni bir sayfa açarak başlayalım; Tecrübeli hocalarla, yabancı yıldızlara lakap takıp dalga geçmek yerine gelin futbolun keyfini çıkaralım. Ne dersiniz?


Bugün yeni yılın ikinci günü. Diyorum ki 2010'a eski kötü alışkanlıklarımızdan arınıp girsek, yeni bir sayfa açsak nasıl olur acaba? Mesela teknik adamlara daha gelir gelmez lakaplar takmaktan kurtulalım. Hayatını futbola adamış, oynamış, soyunma odalarının kokusunu taşımış, diplomalar almış insanlarla kafa yapmaktan vazgeçelim. Bir daha Lorant'a "Köylü", Löw'e "Acemi", Daum'a "Dahi, Deli", Zico'ya "Stajyer" gibi aşağılayıcı lakaplar takmayalım. Biraz da kendimize bakalım. Dünyanın en büyük sol bekine "Yaşlı, işe yamaz", İspanya gol kıralına "Çakma golcü", Ortega'ya "Bitmiş", Alex'e "Koşmuyor", Anelka'ya "Aranılan forvet değil", Van Hooijdonk'a "Emekli" falan demeyelim.
Bu dünya yıldızlarını seyretmenin keyfine varalım. Gene mesela Fenerbahçe'nin ofsayttan yediği gollerinden, verilmeyen penaltılarından sonra "Oh olsun zaten 4 yıl önce Anelka'da eliyle gol attı" gibi rakip takımların fanatiklerini bile kıskandıracak yorumlar yaparken lehine yapılan hatalar sonrasında ortalığı ayağa kaldırıp rengimizi bu kadar çok belli etmeyelim. Gene mesela en ufak bir haksızlıkta Türkiye'yi birbirine katan başkanlar ortada fink atarken bunlara ses çıkarmayıp iki yılda ilk defa konuşan bir başkanı dilimize pelesenk etmeyelim. Haa son olarak yabancı arabasıyla gurur duyan, yabancı kıyafetleriyle gazetecilere "Nasıl ceketimi beğendiniz mi?" diyen yabancı antrenörlerine övgüler yağdıran, hedefinin yabancı 'Juventus'ta oynamak olduğunu söyleyen ama sorulduğunda büyük bir popülist ve şovmenislik örneği vererek Milli Takım'a 'yerli hoca' isteyen kaptanlara da sahte övgüler yağdırmayalım. Bence bunları yaparsak iyi olur. Yapmazsak da canımız sağ olsun. "Eski tas eski hamam" yuvarlanıp gideriz. Herkese mutlu yıllar.


Yeni yıl beklentileri
Görmek istemeyen gözler
Hayal kırıklıkları
Alex mi Elano mu?
Yeni yorumcular




YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kupayı da istiyorlar   / 24-12-2009
 İstikrar şart   / 23-12-2009
 Tebrikler Daum   / 21-12-2009
 Yolun açık olsun   / 18-12-2009
 Bunları da görün   / 16-12-2009
 Üç puan harika   / 13-12-2009
 Çifte standart!   / 09-12-2009
 Artık yeter!..   / 06-12-2009
 Hakkıyla kazandı   / 03-12-2009
 İş futbolcuda biter   / 02-12-2009
 
 

 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
17.HAFTA
Kayseri 1 Antalya 2
Ankaraspor 0 İ.B.B. Spor 3
Kasımpaşa 3 Manisaspor 1
Eskişehir 0 Diyarbakırspor 0
Ankaragücü 2 Sivas 3
Galatasaray 1 G.Birliği 0
Beşiktaş 2 Bursa 3
Gaziantep 2 Denizli 1
Trabzon 0 Fenerbahçe 1
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital