ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA
Rijkaard'a çağrı

- Antrenman yaptıkça grafiği yükselmesi gerekirken G.Saray geriye gidiyor. G.Birliği'ni farklı yenmesi gerekirdi
- Rijkaard maçı bir de televizyondan izlesin. Eğer futboldan biraz anlıyorsa G.Saray'ın sahaya iyi yerleşemediğini fark edecek
- Her defasında Üstünel'e "Rijkaard'ı da yanına al maçı birlikte izleyelim" diyorum gıkları çıkmıyor. Haklı olduğumu biliyorlar çünkü

_Gençlerbirliği karşısında Galatasaray'ı nasıl buldunuz? Sayılmayan iki gol moralleri bozdu ancak ardından Kewell'ın golü geldi.
Galatasaray göreceli olarak sezonun en iyi toplarından birisini oynadı. Doğruya yakın takımlar çıkarmaya başladı Rijkaard.
Futboldan anlamadığını' iddia eden bazılarının söylediği adımları oynattı da ondan mı yoksa 'futboldan anlamadığını' iddia eden adamları okuyan Galatasaray'ın futbol yöneticileri Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ mı kulağına fısıldadı Rijkaard'ın bilmiyorum!.. Kötü olan adamları oynatmakta ısrar etmedi. Mantıklı bir takım yapmaya çalıştı ve mantıklı' denebilecek değişiklikler yaptı. Rakip takımın koçu gibi değil Galatasaray'ın antrenörü gibi kenarda durdu. Bir de tabii Gençlerbirliği çok güçlü bir takım değil. Galatasaray'ın hele İstanbul'da bu Gençlerbirliği'ni çok daha rahat ve çok daha farklı yenmesi gerekir. Şurası açık; Galatasaray takımı iyi çalıştırılmıyor. Sezonun açılışındaki Galatasaray bugünkünden iyi. Tam tersi olması lazım. Antrenman yaptıkça takımın grafiğinin yükselmesi gerekirken kötüye gidiyor. Bireysel grafiği; takım oyunu olarak konuşmuyorum, hepsi gerçek güçlerinin çok gerisindeler. Bu takıma iyi antrenman yaptırılmıyor.

_Son dakikalarda zorlanıyor olmasının sebebi de kondisyon yetersizliği mi?
Panik yapıyorlar. Panik niye olur? Sen benim üstüme gelirken, ben kendimi yeterli, güçlü hissetmezsem paniklerim. Bu kadar basit. 80 dakika paniklemiyor da niye son 10 dakikada panikliyor her maçta! Çünkü mücadele için kendini güçlü hissetmiyor. Demek ki futbol olarak iyi antrenman yaptırılmadığı gibi, kondisyon olarak da iyi antrenman yaptırılmıyor Galatasaray'a!.. Yani Galatasaray'ın Florya tarafı iflas etmiş.

HER YERDE KIRMIZILAR
Maçı sahada seyreden eksikleri fark edemeyebilir. Televizyonda seyretmenin avantajı bu. Rijkaard lütfen maçın bandını televizyondan, bir televizyon seyircisi gibi seyretsin. Bir futbol seyircisi gibi, teknik direktör olarak falan değil. Galatasaray'da neyin yanlış olduğunu görecektir. Galatasaray topu sağdan ya da soldan ortaya kesiyor, Gençlerbirliği savunması topu kesiyor, kafa ile ya da ayakla, top yeşilin üzerinde sahanın içine doğru gidiyor, orada bir futbolcu görmüyorsun.
Topun nereye gittiğini merak ediyorsun, televizyon seyircisi olarak ve sağdan, soldan ya da karşıdan ekranın içine, görüntüye kırmızılı, Gençlerbirliği'nden bir adam çıkıyor her defasında. Tersine Gençlerbirliği sağdan ya da soldan bir atak geliştiriyor, topu ortaya kesiyorlar, Galatasaray savunması çıkarıyor, gene top sahanın içindeki yeşil boşluğa doğru gidiyor, yine orada kimseyi görmüyorsun. Yine sağdan, ortadan ya da yandan çerçeveye biri giriyor. Giren adam kırmızılı... Yine Gençlerbirliği'nden... Bunu fark edecek Rijkaard, sadece fark etmeyecek, gözleriyle görecek. Yani boştaki ikinci toplar savunmadan çıkarken de hücumdan dönerken de hep Gençlerbirliği'ne gidiyor. O zaman oturacak ve düşünecek ki niye!.. Eğer futboldan biraz anlıyorsa ki ben anlamadığında ısrar ediyorum; Galatasaray'ın sahaya iyi yerleşemediğini, sahayı iyi paylaşamadığını anlayacak. Gençlerbirliği sahayı parsellemiş, boş topların yüzde 95'i Gençlerbirliği'ne gidiyor, o zaman Galatasaray'ın hücum yapıp gol atması neye bağlı? Rakibin ayağından topu alacaksın. Çünkü ikinci topların hepsi onlarda zaten! Yani iki misli güç harcayacaksın ve de tükeneceksin. Nasıl birbirine bağlı ama ne kadar basit! Ben her defasında Haldun Üstünel'e "Gel bu maçı beraber seyredelim. Rijkaard'ı da yanına al" diyorum. Her defasında gıkları çıkmıyor. Çünkü haklı olduğumu biliyorlar. Gençler'in bir topu direkten döndü; pozisyon ne!.. Korner. Hangi direkten döndü? Arka direkten. Orada adam var mı? Yok. Ben kaç haftadır bağırıyorum; "Arka direğe adam koyun" diye!

İKİ DİREK DE BOŞ
West Ham-Chelsea maçı oynanıyordu. Chelsea'nin kalesinde dünyaca ünlü biri var; Cech. Baksınlar bakalım, kornerlerde, arka direkte adam var mı, yok mu? Benim futboldan çok iyi anlayan teknik direktörüm!.. Galatasaray'da ön direğe adam koyuyorlar, arka direğe koymuyorlardı; "Arka direğe de adam koyun; bu kaleci kaleci değil. Arkayı boş bırakmayın, oradan gelen her top tehlike oluşturuyor" dedim diye tedbir aldılar. Hangi tedbiri aldılar? Ön direkteki adamı da kaldırdılar. Şimdi iki taraf da boş. Cech gibi kaleci iki tarafı da kapatırken kalecilikten bi haber Leo Franco, korner atılırken, direkleri boş bırakıyor. Orhan'ın kafası gol olabilirdi. 'Neeskens' denen adam inatla arka direğe adam koymuyor. Haldun Üstünel'e birebir söyledim; yazma değil. Birebir yüzüne de söyledim; inkar etsin bakalım! "Şu arka direğe koydurmadığın adamlar yüzünden bu takım şampiyonluğu kaybedecek" dedim.


Rijkaard'a çağrı
Emre kan davalısı mı!
Polat suç ortağı




YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 5 puan Yıldırım'ın   / 22-12-2009
 İzni iptal edilsin   / 16-12-2009
 Meydan okuyorum   / 15-12-2009
 Rijkaard uykuda   / 09-12-2009
 Yıldırım istifa etsin   / 08-12-2009
 G.Saray denklemi   / 02-12-2009
 Bu kadar mı zavallıyız!   / 01-12-2009
 Tırnağı olamaz   / 25-11-2009
 Suç federasyonda   / 24-11-2009
 Olmuyor!..   / 20-11-2009
 
 

 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
17.HAFTA
Kayseri 1 Antalya 2
Ankaraspor 0 İ.B.B. Spor 3
Kasımpaşa 3 Manisaspor 1
Eskişehir 0 Diyarbakırspor 0
Ankaragücü 2 Sivas 3
Galatasaray 1 G.Birliği 0
Beşiktaş 2 Bursa 3
Gaziantep 2 Denizli 1
Trabzon 0 Fenerbahçe 1
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital