ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA
Hükümsüz

Hafta sonunda gördük ki... Fenerbahçe'nin 8 maç üst üste kazanmasının... Beşiktaş'ın kayıplar denizinde boğuldu sanılmasının... Galatasaray'ın yalandan görkeminin. Ligde bir hükmü yokmuş. Beşiktaş, bir galibiyetle, her şeyi başa sardı. Bilinir ki, "Bir Kartal, çağrıldığı randevuya asla gecikmez!"

***

Cumartesi gecesi Fenerbahçe'nin kazanması rivayetti. Beşiktaş'ın inancı her şeye yetti. Derbi maçlarının ataları şöyle der: "Maçtan önce galibiyet rüyası görmekle, maçta uyuklamak arasında fark vardır." Cumartesi gecesinin farkı 3 goldü.

***

Daum, insanlarla eğleniyor galiba. "Bu takıma bir santrfor sakladım, arayın bulun!" Cevap şıkları. a. Kazım b. Alex c. Santos d. Hiçbiri. O santrfor, sahanın içinde de kendini aradı. Gören varsa söylesin.

***

Fenerbahçe'de Alex'i imha ettikten sonra, takımın da beli kırılıyor. Peki, Alex'in kaybolduğu bir maçta, galibiyete muavinlik edecek birileri çıkmaz mı? Çıkmıyor! Ama canı çıksa huyu çıkmayan adamlar, böyle maçlarda öne çıkıyor! Emre Belözoğlu ve Kazım Kazım. İki kişilik intihar kolonisi. Onlara hakemle cebelleşme ruhsatını, kendi yöneticileri geçen yıl törenle verdi. Onlar da karşılığını veriyor.

***

Kazım, ülkenin en şımarık adamı. Beyefendi erotizm sembolü! Elindeki formayı öpüp alnına götürmekle, o formanın içine yürekli bir beden sokmak arasında koca bir yol var. Maçtan önce rakibi aşağılayan söylemlere eşlik etmek, hoşuna gidiyorsa. Maçın içinde sinirlerine hakim olmak da, profesyonelliğin kitabında var.

***

Beşiktaş, harika bir hafta yaşadı. Fenerbahçe'nin İnönü Stadı'ndaki 4 yıllık tufanını yok edecek, her türlü tedbir alınmıştı ve karşı saldırı planı da başarılıydı. Onlar yeni bir tarz yaratacaklarına, klasik hallerini hayata geçirdiler. "Disiplini..." Fink maçın adamıydı. Hem kelepçe, hem çilingir. O vuruşunun gol olması gerekirdi ve oldu. O görüntü de, bütün gözlerin birleştiği, haftanın fotoğrafı oldu.

***

Rijkaard kritik maçların hiçbirinde yok. Futbolcunun üzerindeki baskıyı mazeret olarak gösteren bir teknik adamın, böyle gecelerde "hamal" olması gerektiğini biz öğretemeyiz. Rakip takımların kendi halindeki yerli hocaları bir güzel öğretiyor çünkü!

***

Trabzon'da, Kasımpaşa maçındaki kundaklama söylentilerine karşılık beklenen oldu. Minyatür bir ihtilal! Bazen yarayı kaşımak ve kanatmak gerekir. Gerçek teşhis ve tedavi için. (Not: Şike cenneti Türkiye'de, dünyadan haberi olmayan Mahmut Özgener için, şikayet dilekçemi cami avlusuna bıraktım. Belki bir hayırsever okur.)






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Onlar istemese   / 20-11-2009
 Uçurum   / 17-11-2009
 Tarihten yaprak   / 13-11-2009
 Kapılar   / 10-11-2009
 Namık Sevik ruhu   / 07-11-2009
 Özgener istifa   / 05-11-2009
 Camdan köprü   / 03-11-2009
 Oyunun parçaları   / 30-10-2009
 Aşkın formaları   / 27-10-2009
 Ezeli delikanlılar   / 24-10-2009
 
 

 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
13.HAFTA
Denizli 1 Antalya 1
Galatasaray 1 Manisaspor 1
Beşiktaş 3 Fenerbahçe 0
Kasımpaşa 3 Trabzon 1
Eskişehir 0 Ankaragücü 0
G.Birliği 3 İ.B.B. Spor 1
Kayseri 2 Diyarbakırspor 0
Ankaraspor 0 Sivas 3
Gaziantep 0 Bursa 1
14.HAFTA
Sivas Beşiktaş
Diyarbakırspor Ankaraspor
Manisaspor Kayseri
Bursa Galatasaray
Ankaragücü Denizli
Fenerbahçe Kasımpaşa
Trabzon Eskişehir
İ.B.B. Spor Gaziantep
Antalya G.Birliği
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital