ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA
Büyük Altay

Bank Asya 1. Lig'de üst sıraların iyice şekillendiği, dokuzuncu sıradan itibaren ise takımların ligde kalma yarışına girişecekleri bir ilk yarı yaşıyoruz. Daha çok erken gibi gözükse de şu ana kadar takımların seyri, oyuncu zenginliği ile ilk yarı sonuna kadar bu sıralamanın dışında sürpriz bir çıkış olmayacağı görülüyor. Ligin oyuncu zenginliği ile en şaşırtan takımı Giresunspor. Ligde Konyaspor'un deplasmanda kazandığı ve liderliğini koruduğu 12. haftada bakalım neler olmuş: Toplam 25 gol atılmış. Bu gollerin 14 tanesini Giresunlu ve Mersinli sporseverler izlemiş. 5 deplasman takımının yüzünün güldüğü haftada içeride sadece Boluspor ve Karşıyaka'nın kazandıklarını görüyoruz. Adanaspor-Erciyes ve Kocaeli-Kartal maçı berabere bitti. Giresun'da ilk yarısını ev sahibi takımın 3-1 önde bitirdiği maçı ikinci devrede 4 gol atan Altay 4-3 kazandı. Deplasmanda yenilgi yüzü görmeyen siyah-beyazlılar tam 400 gündür dış sahada kaybetmiyorlar. Ligde bu hafta iki bölge derbisi oynandı. Karadeniz derbisini Orduspor, Ege derbisini ise Karşıyaka kazandı. Rizespor bir hafta içinde oynadığı 3 resmi maçtan 3 yenilgi aldı. Karşıyaka-Bucaspor maçında Bucaspor'un defansındaki Erman ve Veli kırmızı kart görerek ilginç bir duruma sebep oldular. Ligin 100. maçında Samsunspor-G.Antep BŞB karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı deplasman takımı kazanırken, ev sahibi talihsiz serisine devam etti. İki dost takımın maçında gol yağmuru vardı. Kardemir Karabükspor, Emenike'nin 3 gol atıp 2 asist yaptığı karşılaşmada Mersin'i 6-1 gibi tarihi bir skorla yendi.Bu, ligin bu sezon görülen en farklı deplasman galibiyeti. Bolu, Mustafa Uğur'un göreve başladığı gün Dardanelspor'u Uğur'un sergilediği müthiş oyun ile 2-1 yendi.

400 gündür yenilmiyor
400 gündür dış sahada yenilmiyorlar, deplasmanda en çok puanı onlar aldı. İç sahada zorlanırken dışarıda coşan bir takım Altay. İlk devresini 3-1 geride tamamladığı maçta Giresunspor'u mucizevi bir sonuçla 4-3 yenmeyi başardılar. Dört duran toptan dört gol bulan İzmir temsilcisi "Deplasman fatihi" titrini fazlasıyla hak ediyor. Giresunspor 3. hafta Karşıyaka'ya, geçen hafta Bucaspor'a, bu hafta da Altay'a kaybederek enteresan bir seriye imza attı. Giresunspor bu maçla birlikte iç sahada 6. maçında 4. kez yenilmiş oldu.

Kardemir&Emenike şov
Kardemir Karabükspor deplasmanda Mersin İdmanyurdu'nu 6-1 yenerek deplasmanda en farklı skoru elde ederken, Nijeryalı golcüsü Emenike 3 gol, 2 asistle sonuca en çok etki eden isim oldu. Karabükspor 26 golle ligin en skorer takımı. Bu maçtan geriye kalan iki ilginç detay; 6-1 yenilen kırmızı-lacivertli ekibin iç sahada şimdiye kadarki en farklı mağlubiyetini almış olması. Maçtan sonra takımları farklı yenilmiş olmasına rağmen taraftarların Mersinli futbolcuları tribünlere çağırıp dakikalarca alkışladı. Mersin taraftarlarını örnek davranışlarından dolayı tebrik ediyoruz.

Orduspor telafi etti
Geçen hafta iç sahada 2-0 mağlup olan Orduspor, bu kaybı ezeli rakibi Rizespor'u yenerek telafi etti. Rizespor biri kupa maçı olmak üzere bir hafta içinde üçüncü yenilgisini aldı. Orduspor'un bu zaferi ilk deplasman galibiyeti olarak da dikkat çekti.

Karşıyaka oley!
Haftanın ikinci derbisi İzmir'de oynanan KSKBucaspor maçıydı. Karşılaşmayı Karşıyaka 2-0 kazandı. Bu skor Karşıyaka'nın 7. haftadaki Dardanel maçından bu yana aldığı ilk galibiyet olarak da önemliydi. Seyircisiz cezalarından dolayı ilk defa kendi taraftarının önüne çıkan yeşil-kırmızılı takım teknik adamsız da olsa kazanarak şanssızlığını yenmiş oldu. Bucaspor defansının iki belkemiği Ermanve Veli'nin kırmızı kart görmesi bu maçın en dikkat çeken detayları olarak satırlarımıza düştü.

Boluspor 'Uğur'lu başladı!
Geçen hafta Coşkun Demirbakan ile yollarını ayıran Boluspor yeni hocası Mustafa Uğur'a galibiyetle "Hoş geldin" dedi. İki kırmızı beyazlı takımın maçında Boluspor 8. haftadan bu yana galibiyete hasretti. Boluspor'da 1 gol atıp müthiş bir oyun ortaya koyan Uğur yıldızlaştı. Dardanelspor bir ara skoru eşitlediği maçta puan almayı başaramadı. Ligde tek beraberliği olmayan takım Çanakkale temsilcisi.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Mendiğliniz var mı   / 07-11-2009
 Atan kazandı   / 05-11-2009
 Spor bakanlığı mı, Futbol bakanlığı mı(?)   / 01-11-2009
 Hacettepe geliyor!   / 30-10-2009
 Lig tatile girer mi?   / 28-10-2009
 Konuş Ahmet Gökçek   / 18-10-2009
 Oldu mu Rizespor?   / 16-10-2009
 Bu çocuklar bizim   / 12-10-2009
 Acımasız Konya   / 10-10-2009
 Kart, Kart, Kartal!   / 04-10-2009
 
 

 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
12.HAFTA
Sivas 2 Kayseri 4
Manisaspor 0 Gaziantep 3
İ.B.B. Spor 1 Antalya 0
Eskişehir 2 Denizli 0
Ankaragücü 2 Kasımpaşa 2
Fenerbahçe 3 Ankaraspor 0
Trabzon 0 Beşiktaş 2
Diyarbakırspor 1 Galatasaray 2
Bursa 1 G.Birliği 2
13.HAFTA
Denizli Antalya
Galatasaray Manisaspor
Beşiktaş Fenerbahçe
Kasımpaşa Trabzon
Eskişehir Ankaragücü
G.Birliği İ.B.B. Spor
Kayseri Diyarbakırspor
Ankaraspor Sivas
Gaziantep Bursa
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital