ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA 23/09/2009
Süper Lig Panorama
Gol Krallığı
5 Gol:
Nonda (G.Saray)
4 Gol: Baros (G.Saray), Kahe (G.Birliği)
3 Gol: Tazemeta (Diyarbakır), Youla (Eskişehir), Güiza (F.Bahçe), Kewell (G.Saray), Mustafa Pektemek (G.Birliği), Makukula (Kayseri), Isaac (Manisa), Egemen Korkmaz, Umut Bulut (Trabzon)
2 Gol: Ceyhun Eriş, Darius Vassell (A.Gücü),
Sercan Yıldırım, Ömer Erdoğan, Shin Rok (Bursa), Mendoza (Diyarbakır), Mehmet Yılmaz (Eskişehir), Kazım, Semih Şentürk (F.Bahçe), Arda Turan, Mustafa Sarp (G.Saray), Julio Cesar Da Silva, Beto (G.Antep), İbrahim Akın (İst.BŞB)

Asist Krallığı
8 Asist:
Arda Turan (G.Saray)
4 Asist: Burak Yılmaz (Eskişehir), Colman (Trabzon)
3 Asist: Ali Tandoğan (Bursa), Gabric (Trabzon)
2 Asist: Adnan Güngör (Diyarbakır), Alex, Emre Belözoğlu (F.Bahçe), Kewell, Keita (G.Saray), Beto (G.Antep), Burhan Eşer, Harbuzi (G.Birliği), Cangele (Kayseri), Selçuk İnan (Trabzon)
1 Asist: Ariel Broggi, Iglesias, Semavi Özgür, Emre Aygün (A.Gücü), Neca, Konate, Aydın Karabulut (Ankara), Fatih Ceylan, Jedinak

Süperlig Altın Karma
ALİ (Kayseri) VOLKAN (Bursa) NONDA G.Saray) YOUNG (Bursa) GARBİÇ (Trabzon) MUSTAFA (G.Birliği) ADNAN (D.Bakır) COLMAN (Trabzon) KORAY (Eskişehir) VEDERSON (F.Bahçe) LEO FRANCO (G.Saray)

Kırmızı Kartlar
Djiehoua (Antalya)

Sarı Kartlar
Hürriyet Güçer, Elyasa (A.Gücü), Ertuğrul Arslan (Antalya), İbrahim Kaş, Ernst (Beşiktaş), Ivankov (Bursa), Barış Ataş (Diyarbakır), İvesa, Mehmet Yılmaz (Eskişehir), Bilica, Alex (F.Bahçe), Mustafa Sarp, Keita (G.Saray), Zurita, Olcan Adın, Beto (G.Antep), Orhan Şam, Mustafa Pektemek, Tozo, Kerem Şeras (G.Birliği), Tum, Okan Buruk, Metin Depe (İst.BŞB), Murat Erdoğan, Ali Güneş, Sancak Kaplan, Yasir Elmacı (Kasımpaşa), Makukula, Olembe (Kayseri), İhsan Burak Özsaraç, Orkun Uşak (Manisa), Cihan Yılmaz, Hayrettin Yerlikaya, Sezer Badur (Sivas)

Sarı Kart Cezalıları
Elyasa (A.Gücü), Zurita (G.Antep)

Haftanın Takımı
Kayseri
İnönü Stadı'nda dirençli ve organize bir futbolla Beşiktaş'ı yendi. Sarı-kırmızılılar özellikle defans kurgusunu iyi yapmıştı. Rakibini iyi durduran Kayserispor ani ataklarla kazandı.

Haftanın Hocası
Rıza Çalımbay
Eskişehirspor, tecrübeli hocanın önderliğinde ligde 3. sıraya yerleşti. Kırmızı-siyahlılar, Gaziantepspor'u yenerken başarılı bir futbol oynadı. Çalımbay ilk 6 haftada kaybetmedi.

Haftanın Golü
Makukula

Beşiktaş karşısında kendisine gelen topu önce göğsüyle yumuşattı sonra nefis bir vücut hareketiyle rakibini geçip ağları havalandırdı. Pozisyonda çok soğukkanlı ve teknikti.

Haftanın Oyuncusu
Nonda
Kasımpaşa maçında 2. yarıda oyuna giren Nonda, maçın seyrini değiştirdi. Birbirinden güzel attığı üç golle yıldızlaştı. Ligdeki gol sayısını 5'e çıkardı. Hat-trick yapmış oldu.

Haftanınkötüsü
Beşiktaş

Sahasında Kayserispor'a yenildi ve taraftarlarını çılgına çevirdi. Takımın motivasyonu oldukça kötüydü. Mustafa Denizli tercihleriyle yine sınıfta kaldı. Beşiktaş kötü gidiyor.

Haftanın Hakemi
Hüseyin Göçek

Kadıköy'de başarılı bir yönetim gösterdi. Pozisyonlara yakın oldu ve verdiği kararlar doğruydu. Tartışma yaratacak bir yönetimi olmadı. Her iki takım hakemden memnun kaldı.

Haftanın Tartışması
Hakem İlker Meral

Kasımpaşalı Ali Güneş'in ağlara giden topu uçarak eliyle kesmesini göremeyerek büyük bir hata yaptı. Meral pozisyona "Devam" diyerek Türkiye'nin gündemine oturdu.

BU DEĞERLENDRME NASIL YAPILDI?
HER FUTBOLCU: -Oynadığı Her Dakika çin 1 -Pas çin 1 -Pas çin -1 -Mücadeleden Kazandığı Her Top çin 2 -Mücadeleden Kaybettiği Her Top çin -2 -Kaçırdığı Her Penaltı çin -100 -Kendi Kalesine Attığı Gol Başına -25 -Yaptığı Her Faul Başına -10 -Yapılan Her Faul Başına 10 -Gördüğü Sarı Kart Başına -50 -Gördüğü Kırmızı Kart Başına -200 -Düşülen Her Ofsayt Başına -10 -Yapılan Her Gol Asisti çin 75 -Önlediği Her Gol Girişimi çin 50 -Her şut çin 5 -Her şut çin 15
HER KALECİ-Attığı Gol Başına 225 -Gol Yemeden Bitirdiği Her Maç çin 150 -Önemli Kurtarış çin 50 -Kurtardığı Her Penaltı Atışı çin 150 -Yediği Gol Başına -50
DEFANS -Attığı Gol Başına 200 -Gol Yemeden Bitirdiği Her Maç çin 125 -Yediği Gol Başına -50
ORTA SAHA -Attığı Gol Başına 175 -Yediği Gol Başına -20 FORVET -Attığı Gol Başına 150

HAFTANIN RAKAMLARI
7
Turkcell Süper Lig'in ilk 6 haftasında rakip fileleri toplam 7 kez havalandıran Gaziantepspor takımında, bu gollerin hepsini Brezilyalı futbolcular kaydetti.

8 Geçen sezon Süper Lig'de 29 maçta 6 asist yapan Arda Turan bu sezon oynadığı ilk 6 maçta arkadaşlarına 8 gol pası verdi. Arda çok başarılı görüntü çiziyor.

12 Geçen sezonu şampiyon tamamlayan Beşiktaş, bu sezon geride kalan 6 maçta 6 puan topladı ve ezeli rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe'nin 12 puan gerisinde kaldı. Beşiktaş ligde 3 gol atıp 5 gol yedi.

14 Turkcell Süper Lig'de geçen sezon 34 maç sonunda kalesinde 28 gol gören Sivasspor, ligin en az gol yiyen 2. takım olmuştu. Sivasspor bu sezon ise 6 maçta kalesinde 14 gol gördü ve geçen sezon yediği golün yarısına ulaşmış oldu. Sivasspor defansı adeta çöktü.

GÖZE BATANLAR
GÖKHAN GÖNÜL: Omuzundan yaşadığı sakatlık yüzünden İstanbul BŞB maçına son anda yetişen Gökhan futboluyla dikkat çekti. Genç oyuncu, F.Bahçe'nin en çok koşan futbolcusu olarak kayıtlara geçti. Takımının vazgeçilmezi.

KEİTA: Oyuna ikinci yarıda girdi. Kasımpaşa kilidini açan oyunculardan biriydi. Yine birbirinden güzel çalımlar atıp, adrese teslim ortalara imza attı. Nonda'nın attığı üç golde ve bulduğu boş alanlarda payı vardı.

ÜMİT KARAN: Eskişehirspor formasıyla bir resmi maçta ilk golünü attı. Bugüne kadar çok hırslı ve disiplinli oynuyordu. İyi futbolunu golle süsledi. Güçlü bir Ümit'in, Eskişehir için büyük bir güç olacağı kesin. Taraftar ondan memnun.

TELLO: Geçen seneki müthiş görüntüsünden çok uzak. Şut atarken bile adeta topun suyunu çıkaran Tello bu sene kaleyi bile bulmakta zorlanıyor. Kayseri önünde hiç etkili olamadı. Beşiktaş onu kazanmalı.


DİĞER TURKCELL SÜPER LİG HABERLERİ
7.hafta hakemleri belli oldu
Turkcell Süper Lig'de 7. hafta maçlarını yönetecek hakemler...
Sınırdayız
Kötü sürece bir an önce son verilmesini isteyen başkan: Bu gidişat...
Güvenoyu
Bursaspor Başkanı, "Gıpta ile bakılan bir takım haline geldik. Bu...

  Aba altından sopa gösterdi   Kaptandan istikrar uyarısı
  Yıldız için geri sayım   Sivas'a denk geldi
  Es-Es koşuyor   Vural: Yola devam
  Diyar'da üç sakat   Timsah keyifli
  Makukula şov!   Kahe: Takım önemli
  Kadroya güveniyor   FIFA'ya gideceğiz
  Denizli terlemedi   10 bin 500 TL ceza
  Bu kez de İbrahim   Diyarbakır mesaisi
  Bu iş kolay değil
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
6.HAFTA
Trabzon 3 Antalya 1
Sivas 1 Bursa 3
Diyarbakırspor 0 Manisaspor 0
Kasımpaşa 1 Galatasaray 3
Eskişehir 3 Gaziantep 2
Ankaragücü 1 G.Birliği 2
Fenerbahçe 1 İ.B.B. Spor 0
Ankaraspor 0 Denizli 0
Beşiktaş 0 Kayseri 1
7.HAFTA
Denizli Manisaspor
Galatasaray Eskişehir
Kayseri Kasımpaşa
Bursa Diyarbakırspor
Antalya Fenerbahçe
G.Birliği Trabzon
Ankaraspor Beşiktaş
İ.B.B. Spor Sivas
Gaziantep Ankaragücü
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital