ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Keita çok can yakar mı?

Dünyada uzun boylu oyuncuların en az kullanıldığı yer, hücumun ya da orta alanın kanat bölgeleridir. Çünkü o bölgede olan adamda sadece hızlı olmak yetmez. Çabuk ve iyi çalım atar olmalarının yanı sıra iyi de orta yapmaları beklenir. Bu nedenle de 1.75 m. civarı adamlar çok iş yapar. Avrupa'nın 5 büyük ligini ilk 3 sırada tamamlayan takımların kadrolarındaki az sayıdaki 1.85 ve üzeri uzun ve kanat adamı örnekleri de bu nedenle çok çok azdır.
Gentner-Wolfsburg ( 1.89), Riera-Liverpool (1.88), Bordoeaux'nun son maçlarda kullandığı Sertic (1.81) hatırladığım nadir uzun kanat oyuncularındandır. İşte bu nedenle Keita'nın 1.85 metreyi bulan boyu önemlidir.

UZUN AMA BACAKTAN
Bir adamın boyu 1.85 olup, üstelik bu uzunluğun nedeninin gövde uzunluğu değil de bacak uzunluğu olup, bu kadar seri çalım atabilmesi Keita'ya Tanrı'nın verdiği bir nimet. Her 2 tarafına da aynı kolaylıkta çalım atabiliyor. Bu da önemli çünkü çoğu yetenekli kanat adamı ya sağına ya da soluna kolay adam geçer ama Keita iki tarafına da müthiş seri çalım atabiliyor. Bu nedenle 2 kanatta da rahatça oynatabileceğiniz bir adam. En çok yapacağı iş, sağ kanatta çizgiden gelirken birden içe doğru yönlenecek ve ceza alanı yakınında ise sol ayak da olsa fark etmez çok şut girişimini göreceksiniz.
Bu sene Lyon'da oynadığı maçların hemen hepsinde sağ tarafta ya da forvette oynadı. Onu bu sezon sadece 3-0 yendikleri Mali maçında milli takımının sol tarafında izledim. Bu adamı çok seviyorum çünkü oyunu dikine oynuyor.

DEPLASMANDA CİMBOM'UN ÜSTÜNE GİDENİ YAKAR
En sevdiği işlerden biri, takımı arkaya yaslandığında, topla çıkan rakip bekin topu ayağından açmasını kollayıp, topu kazanmak ve süratle rakip boş alana geçmektir. Bu nedenle G.Saray üzerinde baskı kuran takımların oyuncularının Keita karşılarındayken topa daha fazla sahip çıkmaya özen göstermeleri gerekecektir. Aksi takdirde topla bile koşsa, bu adamı yakalama şansları fazla olamayacaktır.

BAROS, ONUNLA 20'Yİ GEÇME ŞANSI YAKALAR
Keita orta yapmıyor, doğrudan gol pası atıyor. Bu paslar genellikle muz ve sert bir biçimde atılıyor. Öyle ki rakip bile vursa, kendi kalesine gol atma riski doğuyor. Bu paslarını Sabri'ye de öğretmesi şart olacak.
Baros, doğru yerlerde durabilirse, bu sene Keita'nın en büyük özelliği olan, son çizgiye inip geriye top çıkarmalarından çok yararlanacak ve geçen yılki gol sayısını geçecek.

BASKET TAKTİĞİ İLE GOL ATTIRIR
Keita'nın bir başka rakipleri rahatsız eden özelliği ise çabuk bir oyuncu olduğu için mutlaka onu tutan adamın kademesine de bir adam daha girmesi ve böylece G.Saray'ın rakip savunmada rakibi 1 adam daha fazla eksilterek oynatması olacak. Basketboldaki ikili sıkıştırmada nasıl ki boşta kalan adamı bulup sayı yapma imkanınız varsa, Keita'nın 2 adamla savunulması da sarı-kırmızılılara bu imkanı yaratacak.

LYON'UN KENARDA BEKLETTİĞİ ASLAN
Peki hiç mi eksi tarafı yok? Var elbet. Lille'de oynarken ve takımını lig 3.'sü yaparken, Milan'ın hocası Angelotti onu çok istedi. M. United ve Liverpool ilgileniyordu ama o 16 milyon euro'ya Lyon'a gitti. Yani G.Saray'ın onu aldığı paranın 2 katından fazlasına. Lyon'a ilk geldiği sezon en önemli sorunu, 90 dakika boyunca sahada kaldığı maç sayısının sadece 5 olmasında gizli idi. Bu sezon ise ligin son 10 haftasında forma bulabildiği süre 180 dakikayı geçmiyordu.

4-2-3-1 G.SARAY'IN İLACI OLACAK
Sonuçta Keita, çok kötü 2008-09 sezonu geçiriyor, bu da fiyatını aşağıya çekiyordu ama o Keita idi. Bana göre Govou'dan daha iyi bir adamdı. G.Saray, geçen seneki kötü performansına rağmen onu alarak bence iyi bir iş başardı.
Unutmayın, Baros da G.Saray'a gelmeden önce dökülüyordu. Ama geçen sezon neler yaptı neler. Şimdi ise sağda Keita, solda Kewell, ortada Arda ve ileride Baros ile muhteşem bir G.Saray forveti izlemeye hazırlanın. Bu takıma 2 de iyi ön libero koydunuz mu Avrupa'da da müthiş iş yapar. Lincoln mü? Bu sistemde artık odasını toplamaya gelir Florya'ya?






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Şimdi zafer zamanı Tuncay   / 02-07-2009
 5 Milyon Euro'ya Messi almak istermisin?   / 27-06-2009
 Topuz, Fener'de dengeleri bozar mı?   / 23-06-2009
 Fener'in en büyük transferi Kocaman   / 18-06-2009
 Baptista ve Poulsen Fener'i uçurur   / 15-06-2009
 Beşiktaş'ın şampiyonluğu şaibeli mi dediniz?   / 03-06-2009
 Turkcell Süper Lig palavra mıdır?   / 28-05-2009
 İlginç bir Şampiyonluk mücadelesi   / 23-05-2009
 Fenerliler! Shakhtar gelmişken Moreno'ya talip olun   / 20-05-2009
 'Dede'zede   / 14-05-2009
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
34.HAFTA
Hacettepe 0 Kocaeli 4
İ.B.B. Spor 0 Bursa 1
Trabzon 1 Fenerbahçe 2
Konya 3 Ankaraspor 0
Antalya 1 Ankaragücü 0
G.Birliği 0 Kayseri 4
Gaziantep 1 Eskişehir 1
Galatasaray 2 Sivas 1
Denizli 1 Beşiktaş 2
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital