ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Böyle gitmez

- Konya maçında iki puan kaybediyorsun, "Bir puan aldık ya, kötünün iyisi" diyorsun. Şaka gibi! Sen şampiyonluğa oynuyorsun, ligden düşmemeye gayret etmiyorsun ki... Beşiktaş'ın futbol düzeni falan yok!

- Oyuncular yanlış yerde oynatılıyor. Ama şu "Mustafa Denizli şansı" denen şey, gerçek galiba... Bir teknik adama, yönetici açıklamasıyla mesaj yollamak da çok ayıp! Delgado'ya gelince, bu çocuk işini iyi biliyor!..

* Beşiktaş, Konya deplasmanında hiç hesapta olmayan iki puan kaybetti. Mustafa Denizli ise bu kayıp sonrası "kötünün iyisi" yorumunu yaptı. Sizin düşünceniz nedir?

Beşiktaş için kötünün iyisi diye bir şey kalmadı. Bir puan hiçbir şey değil! Bir tuhaflık var. Üç puanlı bir ligde bir puana iyi muamelesi yapman yanlış. Kaybettiğin iki puana yanman lazım. Sen şampiyonluk yarışı yapıyorsun, 10. sırada olup da ligde kalmaya çalışmak değil ki senin hedefin! Dolayısıyla, Mustafa Denizli üç puanlı ligde oynadığımızı unutuyor bazen galiba.

* Siyah-beyazlılar hafta sonundaki Trabzonspor derbisinde nasıl bir sistem ve taktikle oynamalı?
Beşiktaş'ta çok eleştirdiğimiz Serdar Özkan eğer sahada yoksa, siyah-beyazlılar topu rakip sahaya taşımakta zorluk çekiyor. Şimdi Beşiktaş, Trabzonspor karşısında daha maçın 1. dakikasından itibaren oyunu rakip sahaya yıkmayı düşünüyorsa (bordo-mavililer çok ciddi bir kontratak takımı olduğu için) problem olur. Yok; Trabzonspor'u üzerine çekecek ve kendisi Trabzon savunmasının arkasına atılacak toplardan umut bekleyecekse, bu konuda da onu yapacak adam sayısı az Beşiktaş'ta... Olanlar da formda değiller. Şimdi Ernts'in kendini göstermesi lazım, ama o kadar yeni geldi ki. Bir de Mustafa Denizli ön liberolarını, Konya'da ön stoper gibi oynattı. O hale geldi ki Yusuf bile ön libero oldu ilk yarıda. En azından Cisse'nin daha ofansif, Yusuf'un rakip ceza sahasına yakın oynaması şart. Beşiktaş'taki futbol düzenini anlayan varsa, beri gelsin! Ben anlamıyorum.

* Holosko yine suskun günler geçiriyor, neden?
Holosko oynayınca da çok bir şey fark etmiyor. Artık Holosko'dan umudumu kesmek üzereyim. Bu çocuk çift santrfor oynamadığında sağ çizgide görev yaptığı zaman bile -ki bence bu işi yapabiliyor- memnun değilim diyorsa, artık bu durum Mustafa Denizli için ciddi bir sorun olmaya başladı demektir.

* Mustafa Denizli, "26. haftada ligin neresinde olacağımızı görecekler" diyerek iddialı konuşmuştu. Dediğini yapabilecek mi?
Çok büyük bir şansı var Mustafa Denizli'nin. Beraberlikle kapatacağı maçlarda bile üç puan almayı başardı tecrübeli hoca. Geçen hafta Konyaspor'u yenebilseydi Beşiktaş; anlayamadığımız, ne olduğunu çözemediğimiz futbolla 9 puan toplamış olacaktı. Ortalarda dolaşan "Mustafa Denizli şansı" yorumları galiba gerçek!

* Asbaşkan Levent Erdoğan, "Elde un ve şeker varken helva yapamamak, taraftara karşı büyük haksızlık olur" dedi. Bu, Denizli'ye gönderilmiş üstü kapalı bir mesaj mı?
Levent Erdoğan hep böyle konuşuyor. Ben, Levent Erdoğan'ı "başkan" konuşturuyor diye düşünüyorum. Bu kadar enteresan mesajlı konuşmaları, bir yönetim kurulu üyesi kendi kafasından söylemez. Bunları başkan söylese, problem olur. Ama yönetici söylediğinde problem olmuyor, haber oluyor!

* Siz, "Delgado artık yatar" demiştiniz. Hâlâ bu tezinizin arkasında mısınız?
Türkiye'deki yabancı futbolcularla böyle "güzel" sözleşmeler yapınca, üstüne bir de sakatlanmışlarsa eğer bunun tadını çıkartabildikleri kadar çıkartıyorlar. Hatırlasana, Delgado ilk geldiğinde deplasmana falan gitmiyordu. Şimdi Yusuf'u da almış bir Beşiktaş'ta, Delgado ilk geldiği sezona dönecek. İstanbul'da oynayan, deplasmanlarda kaybolan bir adam olacağından kuşkulanıyorum. İnşallah ben yanılırım.

* Beşiktaş'ın en önemli projelerinden biri olan BJK Fulya Süleyman Seba Kompleksi açıldı. Bu proje için sizin yorumunuz nedir, Beşiktaş'ın geleceği garanti altına alındı diyebilir miyiz?
Kulüpler sadece bir şirket olsalardı, "Beşiktaş'ın geleceği garanti altına alındı" derdim. Ve şirket olmak tek başına krizlerden kurtulmayı ve geleceği garanti etmeyi mümkün kılsaydı, bunu da alkışlardım. Ama ben Fulya Projesi'nin tek başına Beşiktaş'ın geleceğini kurtaracağına inanmıyorum. Hele bu krizde!

* Beşiktaş'ın ileri gelenlerinin buluşması, ileri bir tarihe ertelendi. Bu tür toplantıların yapılması engelleniyor sanki, bu doğru bir tutum mu?
O bir istişare toplantısıydı, yapılması da ilginç olurdu. Benim öğrendiğim, Hikmet Çetin istemiş böyle bir buluşmayı. Hikmet Çetin'e de başından sonuna kadar güvenirim. Ama Beşiktaş'ta esas toplantı yeri genel kurullardır ve ona hazırlanmaktır önemli olan. Bu kadar söylüyorum, gerisi önemli değil!..






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Anadolu coştu   / 31-01-2009
 
 
Böyle gitmez
Uygun adım marş!
Beşiktaş-Trabzon derbisinden eşitlik çıkar
Lincoln'ün uçması lazım
Arda'nın keyfi yerinde
Bildiri değil manifesto
Asıl suçlu yönetim
Ne işiniz var orada?
Torres'i kesti Alex de kim!
Semih'i bitirecekler
Trabzon şampiyon olsun, büyükler ders alsın
Bordo-mavililer artık tam bir takım oldu
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
19.HAFTA
Trabzon 2 Ankaragücü 1
Hacettepe 2 Eskişehir 2
Sivas 2 Kocaeli 0
Galatasaray 1 Kayseri 1
Antalya 2 Denizli 1
G.Birliği 1 Bursa 2
Gaziantep 2 Ankaraspor 0
Konya 0 Beşiktaş 0
İ.B.B. Spor 2 Fenerbahçe 0
20.HAFTA
Ankaragücü Gaziantep Cumartesi 14:00
Eskişehir G.Birliği Cumartesi 14:00
Antalya Galatasaray Cumartesi 15:00
Fenerbahçe Hacettepe Cumartesi 19:00
Kocaeli Kayseri Pazar 14:00
Denizli Konya Pazar 14:00
Ankaraspor İ.B.B. Spor Pazar 14:00
Bursa Sivas Pazar 15:00
Beşiktaş Trabzon Pazar 19:00
 
Şans OyunlarıTurkuvaz Yayın SabahForbes ATVŞamdan FotomaçTransport Dergi Takvim GazetesiAuto Moto Sport Yeni AsırCosmopolitanPara DergiGlobal EnerjiHouse BeautifulBazaar EsquireYeni AktüelBebeğim ve BizOto Haber Sinema Dergisi Sofra İşte İnsanCosmo Girl Cosmopolitan Bride Sabah EmlakATV Avrupa Sabah Avrupa

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital