ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ 10/02/2009
Süper Lig Panorama
Süper Lig Panorama
Haftanın Takımı
İstanbul Bşb
F.Bahçe'yi net bir skorla yenip haftanın en flaş skoruna imza attı. 44. dakikada Mahmut'un kırmızı kart görmesiyle ikinci yarının tamamını 10 kişi oynamasına rağmen büyük bir başarı kazandı.

Haftanın Hakemi
Tolga Özkalfa (Sivas-Kocaeli)
Kritik maçta başarılı bir yönetim gösterdi. Pozisyonlara
yakın oldu. Maç boyunca oyuncularla iyi diyalog kurdu. Her iki takımın teknik heyeti hakemin yönetiminden memnun kaldı.

Haftanın Tartışması
Lincol'ün Atılması
G.Saray-Kayseri maçında hakem Selçuk Dereli'nin, Lincoln'e iki sarı kart göstererek, oyundan atması haftanın en çok konuşulan olayı oldu. G.Saray kulübü sert bir açıklama yaparken, tribünler de çalkalandı.

Haftanın Futbolcusu
Fatih Ceylan (Antalya)
Devre arasında Kayserispor'dan Antalyaspor'a transfer olan tecrübeli oyuncu, Denizlispor ağlarına iki gol attı. Yeni takımına çabuk uyum sağladığını gösterdi. Golleri kadar futbol da mükemmeldi.

Haftanın Kötüsü
Fenerbahçe
İstanbul BŞB önünde tel tel döküldü. Sarı-lacivertli takımda kimin ne yaptığı belli değildi. Takım oyunu sergilenemedi. Teknik kadro yetersiz gözüküyordu. Milyonlarca taraftarını futboldan soğuttu. Tribünler bile maçı erken terk etti.

Haftanın Hocası
A. Avcı (İstanbul Bşb)
Bir önceki hafta Eskişehir deplasmanında 6 yiyen takımını çok iyi toparlamıştı. F.Bahçe önünde çok diri ve istekli bir İstanbul BŞB izlendi. Oyuncularına verdiği taktik çok akıllıcaydı.

Haftanın Golü
Umut (Trabzon)
A.Gücü maçının son saniyelerinde serbest vuruştan gelen topa mükemmel yükselip kafayı vurdu. Filelere gidep top, hem görsel olarak hem de anlam olarak süperdi. Haftanın en müthiş golüydü.

Süperlig Altın Karma
Mehmet Ali İstanbul Bşb) Ömer ( Bursa) Musa ( Sivas) Fatıh Ceylan ( Antalya) Kamanan ( Sivas) Batuhan ( Eskişehir) M. Eren ( Kayseri) Song ( Trabzon) Erkan ( G. Antep) Kratochvil ( Konya) Semavi ( A. Gücü)

Gol Krallığı
15 Gol:
Baros (Galatasaray)
11 Gol: Mehmet Yıldız (Sivas)
10 Gol: Youla (Eskişehir)
9 Gol: Tabata (G.Antep), Taner (Kocaeli)
8 Gol: Mehmet Çakır (Ankara), Sercan (Bursa), Gökhan, Umut (Trabzon)
7 Gol: Nobre (Beşiktaş), Roberts (Denizli), Lincoln (G.Saray)
6 Gol: Djiehoua (Antalyaspor), Alex (Fenerbahçe), Harry Kewell (Galatasaray), Mehmet Topuz (Kayserispor)
5 Gol: Neca (Ankara), Delgado, Holosko (Beşiktaş), Batuhan (Bir tanesi ilk yarıda Beşiktaş'ta) (Eskişehir), Djite (G.Birliği), Balili, Musa (Sivas)
4 Gol: Gökhan Emreciksin (A.Gücü), Murat Tosun (Ankara), Bobo (Beşiktaş), Gökhan Güleç, Mustafa Sarp (Bursa), Anderson (Eskişehir), Güiza, Lugano (F.Bahçe), Arda, Nonda (G.Saray), Beto (G.Antep), Burhan, Troisi (G.Birliği), Mendonca (Hacettepe), Aghahowa (Kayseri), Veysel (Konya)
3 Gol: Romaschenko (Bursa), Lietava, Fatih Yiğen, İzzet (Denizli), Deivid, Selçuk (F.Bahçe), Mehmet Yozgatlı (G.Antep), Kahe, Mustafa (G.Birliği), Adriano, Erman Kılıç, İbrahim Akın (İstanbu BŞB), Turgay (Kayseri),

Asist Krallığı
10 Asist:
Lincoln (G.Saray)
9 Asist: Özer Hurmacı (Ankara)
7 Asist: Gökhan (Trabzon)
5 Asist: Youla (Eskişehir), Alex (Fenerbahçe), Arda (G.Saray), Musa (Sivas)
4 Asist: Delgado (Beşiktaş), Yusuf (Bursa), Roberts (Denizli), Güiza (Fenerbahçe), Tabata (G.Antep), İbrahim Akın (İstanbul BŞB), Balili, Mehmet Yıldız (Sivas), Selçuk (Trabzon)
3 Asist: Uğur Kavuk (Antalya), Tello (Beşiktaş), Bülent Kocabey, Serdar (Eskişehir), Semih (Fenerbahçe), Baros (Galatasaray), Erman Özgür, Ivan (Gaziantep), Mehmet Eren (Kayseri),

Kırmızı Kart
İlkem (A.Gücü), Gökhan Gönül (F.Bahçe), Lincoln (G.Saray), Mahmut, Tjikuzu (İst.BŞB)

Sarı Kartlar
Elyasa, Jaba, Barbaros (Ankaragücü), Mehmet Çakır, Ediz, Erhan Güven (Ankara), Uğur, Djiehoua (Antalya), İbrahim Üzülmez, Ernst (Beşiktaş), Ivankov, Volkan Şen, Mustafa Sarp, Tuna (Bursa), Berberovic, Fatih Yiğen, Selahattin (Denizli), Gökhan Gönül, Volkan Demirel, Güiza (F.Bahçe), Lincoln, Baros, Emre Aşık, De Sanctis, Barış (Galatasaray), Troisi, Burhan, Mustafa (Gençlerbirliği), Adnan, Ümit, Tolga (Hacettepe), Mahmut, Marcin Kus (İst.BŞB), Aghahowa, Cangele (Kayseri), N'Sumbu (Kocaeli), Milos (Konya), Musa (Sivas)

Sarı Kart Cezalılları
Djiehoua (Antalya), Volkan Şen (Bursa), Güiza (F.Bahçe), Emre Aşık (G.Saray)

Göze Batanlar
Semavi (A.Gücü):
Takımı Trabzonspor'a yenildi ancak Semavi oynadığı futbolla sahanın yıldızı oldu. Bordo-mavili tribünlerin bile hayranlığını kazandı. Orta sahada çalışkan ve teknik bir tablo çizdi. Futbolu birinci sınıftı.
Mehmet Ali (İstanbul Bşb): Fenerbahçe önünde kalesinde devleşti. Arkadaşlarına güven verdi. Kritik anlarda yaptığı kurtarışlarla alınan üç puanda pay sahibi oldu. Topu oyuna sokması başarılıydı. Haftanın en iyi kalecisiydi.
Musa (Sivas): Kocaelispor önünde iki güzel gol asisti yaptı. Kilidi açan isimdi. Orta alanda ayak basmadık yer bırakmıyor. Taraflı tarafsız herkes Musa'ya hayran. Büyük takımlarda da rahat oynar.

En değerli oyuncu
Oyuncu Takım Puanı
Milan Baros .........................G.Saray.............................2.737
Barbosa Tabata...................G.Antep............................2.611
Mehmet Yıldız ....................Sivas..................................2.244
Gökhan Ünal .......................Trabzon ............................2.201
Taner Gülleri........................Kocaeli..............................2.118
Youla ....................................Eskişehir ...........................1.972
Cassio Lincoln......................G.Saray.............................1.857
Mehmet Çakır .....................Ankara..............................1.767
Darryl Roberts.....................Denizli...............................1.745
Nobre ...................................Beşiktaş ............................1.721

Bu Değerlendirme Nasıl Yapıldı?
Her Futbolcu: -Oynadığı Her Dakika İçin 1 -İsabetli Pas İçin 1 -İsabetsiz Pas İçin -1 -İkili Mücadeleden Kazandığı Her Top İçin 2 -İkili Mücadeleden Kaybettiği Her Top İçin -2 -Kaçırdığı Her Penaltı İçin -100 -Kendi Kalesine Attığı Gol Başına -25 -Yaptığı Her Faul Başına -10 -Yapılan Her Faul Başına 10 -Gördüğü Sarı Kart Başına -50 -Gördüğü Kırmızı Kart Başına -200 -Düşülen Her Ofsayt Başına -10 -Yapılan Her Gol Asisti İçin 75 -Önlediği Her Gol Girişimi İçin 50 -Her Şut İçin 5 -Her İsabetli Şut İçin 15
Her Kaleci: -Attığı Gol Başına 225 -Gol Yemeden Bitirdiği Her Maç İçin 150 -Önemli Kurtarış İçin 50 -Kurtardığı Her Penaltı Atışı İçin 150 -Yediği Gol Başına -50
Defans -Attığı Gol Başına 200 -Gol Yemeden Bitirdiği Her Maç İçin 125 -Yediği Gol Başına -50
Orta Saha -Attığı Gol Başına 175 -Yediği Gol Başına -20
Forvet -Attığı Gol Başına 150

Haftanın Rakamları
9
Fenerbahçe, bu sezon Süper Lig'de oynadığı 19 maçta 10 galibiyet, 4 beraberlik, 5 yenilgi aldı ve topladığı 34 puanla 5. sırada yer buldu. Bu performans son 9 yılda Fenerbahçe'nin en kötü ilk 19 haftası oldu. Sarı-lacivertliler taraftarını üzdü.

13 Beşiktaş, Süper Lig'de deplasmanda oynadığı son 5 maçta 2 beraberlik 3 yenilgi aldı ve 13 puan yitirdi. Beşiktaş, Denizli yönetiminde Süper Lig'de deplasmanda sadece Gençlerbirliği'ni yendi. Bu hafta Konya karşısında kötü oynadı.

64 Turkcell Süper Lig'de bu sezon ilk 19 hafta geride kalırken hakemler toplam 64 kırmızı kart gösterdiler. Geçen sezon tüm maçların sonunda ise sadece 59 oyuncu ihraç edilmişti. Böylece geçen sezon gösterilen kırmızı kart sayısı bu sezon daha 19 haftada geride bırakılmış oldu.

65 1994-95 sezonundan bu yana düzenli olarak 18 takımla oynanan sezonlar içinde şampiyonluk yaşayan 3 büyük takımın (Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş) ilk 19 haftada en fazla puan kaybı yaşadığı dönem 2008-09 sezonu oldu. Üç takım geride kalan 19 haftada toplam 65 puan kaybı yaşayarak rekor kırdılar.


DİĞER TURKCELL SÜPER LİG HABERLERİ
Hedef Fener
4 büyüklerin korkulu rüyası olan Sivasspor, F.Bahçe ile oynayacağı...
Kamanan iddialı
Performansıyla Sivaslı taraftarların gönlünde taht kuran Yannick...
Bir daha mı tövbe
Cezalı olduğu için Kocaeli maçında forma giyemeyen Mehmet Yıldız,...

  41 kere maşallah!   Zinciri kırdı
  Gaziantep keyifli   Antalya hırslandı
  Hacettepe başladı   Denizli'den kınama
  Rakibimiz Abay'dı   Sivas'a döndük
  Hastalık yıktı!
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
19.HAFTA
Trabzon 2 Ankaragücü 1
Hacettepe 2 Eskişehir 2
Sivas 2 Kocaeli 0
Galatasaray 1 Kayseri 1
G.Birliği 1 Bursa 2
Gaziantep 2 Ankaraspor 0
Antalya 2 Denizli 1
Konya 0 Beşiktaş 0
İ.B.B. Spor 2 Fenerbahçe 0
20.HAFTA
Beşiktaş Trabzon
Kocaeli Kayseri
Denizli Konya
Ankaraspor İ.B.B. Spor
Fenerbahçe Hacettepe
Bursa Sivas
Ankaragücü Gaziantep
Eskişehir G.Birliği
Antalya Galatasaray
 
Şans OyunlarıTurkuvaz Yayın SabahForbes ATVŞamdan FotomaçTransport Dergi Takvim GazetesiAuto Moto Sport Yeni AsırCosmopolitanPara DergiGlobal EnerjiHouse BeautifulBazaar EsquireYeni AktüelBebeğim ve BizOto Haber Sinema Dergisi Sofra İşte İnsanCosmo Girl Cosmopolitan Bride Sabah EmlakATV Avrupa Sabah Avrupa

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital