ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Sistem değişikliği

Uzun bekleyişten sonra yapılan transferin Trabzonspor'a yeni bir hava getirdiği kesin. Rakiplerinin daha tedirginleştiği de. Ancak, sol kanada yapılan bu fantastik takviyenin yansımaları bu kadarla kalmıyor. Alanzinho'nun gelişi, Trabzonspor'un yaz sıcağından karakışa uzanan oyun yapısını da değiştirecek gibi. Çift santrfor uygulamasından vazgeçilmesi kuvvetle muhtemel; pek de münasip. Zira, sadece birkaç hafta biraz ışık veren "Umut-Gökhan" ortaklığı bir türlü verimli olmadı, olamıyor. Bu iki oyuncu sinerji yaratamıyor. Şu an için en doğrusu Gökhan'ı tek santrfor olarak kullanmak.

Aslında üç forvet
Tek santrfor demek tek forvet anlamına gelmiyor. Yattara'nın oyunu tek yönlü oynayabilmesi nedeniyle zaten pratikte üç forvet oluyordu sahada. Bu ise hücumda çoğalmak bir yana savunmada azalmak demekti. Gökhan'ı ileri ortada tek kullanırken aslında forvet sayısı değişmeyecek. Zira 5-4-1 değil 4-3-3 olacak sahadaki uygulama; kâğıt üzeride yazılan ne olursa olsun. Bu durumda Yanal'ın yeni 11'inin Sylva - Serkan, Song, Egemen, Cale - Selçuk, Hüseyin, Colman - Yattara, Gökhan, Alanzinho olması en uygunu gibi. Bu diziliş, santrfora daha net ve kaleyi doğrudan gören pozisyonlar, Trabzonspor'a da daha fazla gol, daha rahat galibiyetler getirebilir. Ayrıca ileride daha çok top tutulup, daha az basit top kaybı yaşanması ümit edilebilir. Risk açısından kritik nokta ise her iki kanattaki top cambazlarının takım savunmasına ne kadar katkı yapabilecekleridir.

Kalite için takas
Trabzonspor'un transfer çalışmaları son bulmayacak gibi. Zira asıl hedef bu sezon şampiyonluğa ulaşacak ama önümüzdeki bir dönem boyunca da Türk futboluna sağlam bir damga vuracak kadronun kurulması. Kaybetmeye alışmış bir ekibin, topyekûn tasfiyesi. Bu, maliyetli ancak çok akılcı ve gerekli bir stratejidir. Maliyeti düşürmenin yolu takastan geçmektedir. Ferhat, Ergin ve İsaac kulübe hizmetlerini tamamlayabilirler. Ne kadar eksiği olsa da Umut mutlaka kadroda kalmalı, Tayfun alternatif olarak elde tutulmalıdır. Ara transfer dönemi sanılanın aksine genç yıldız adaylarının kazanılması için uygun bir dönem olabilir. Bu nedenle siz pazartesi akşamı beş çayınızı içene kadar Trabzonspor kurmaylarının yemeden içmeden çalışma görevi var hâlâ. Bugünler sadece yeni yılın değil yeni bir dönemin de başı olabilir titiz bir çabayla.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Tavla derbisi   / 26-01-2009
 İlerleme yok   / 19-01-2009
 Bu arada neler oldu?   / 02-01-2009
 Artılar ve eksiler   / 25-12-2008
 Krallar pes etmez   / 21-12-2008
 Trabzonlu'ya yakışan   / 20-12-2008
 Hak ve sorumluluk   / 16-12-2008
 Hakem kararıyla   / 14-12-2008
 Dürüst futbol   / 10-12-2008
 Müthiş performans   / 08-12-2008
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
17.HAFTA
Ankaraspor 3 Konya 0
Eskişehir 1 Gaziantep 1
Sivas 2 Galatasaray 0
Ankaragücü 0 Antalya 1
Kayseri 1 G.Birliği 3
Beşiktaş 1 Denizli 0
Bursa 2 İ.B.B. Spor 0
Kocaeli 4 Hacettepe 0
Fenerbahçe 0 Trabzon 0
18.HAFTA
Kayseri Sivas Cumartesi 13:30
Kocaeli G.Birliği Cumartesi 14:00
Ankaraspor Trabzon Cumartesi 16:00
Denizli Galatasaray Cumartesi 19:00
Bursa Hacettepe Pazar 14:00
Eskişehir İ.B.B. Spor Pazar 14:00
Ankaragücü Konya Pazar 14:00
Fenerbahçe Gaziantep Pazar 17:00
Beşiktaş Antalya Pazar 19:00
 
Şans OyunlarıTurkuvaz Yayın SabahForbes ATVŞamdan FotomaçTransport Dergi Takvim GazetesiAuto Moto Sport Yeni AsırCosmopolitanPara DergiGlobal EnerjiHouse BeautifulBazaar EsquireYeni AktüelBebeğim ve BizOto Haber Sinema Dergisi Sofra İşte İnsanCosmo Girl Cosmopolitan Bride Sabah EmlakATV Avrupa Sabah Avrupa

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital