ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ 23/12/2008
Süper Lig Panorama
Süper Lig Panorama
En Değerli Oyuncu
Oyuncu Takım Puanı
Milan Baros .........................G.Saray.............................2.624
Mehmet Yıldız ....................Sivas..................................2.226
Barbosa Tabata...................G.Antep............................2.171
Cassio Lincoln......................G.Saray.............................2.129
Gökhan
Ünal .......................Trabzon ............................1.968
Mehmet Çakır .....................Ankara..............................1.717
Taner Gülleri........................Kocaeli..............................1.670
Nobre ...................................Beşiktaş ............................1.617
Alex de Souza.....................F.Bahçe .............................1.507
Darryl Roberts.....................Denizli...............................1.506

Bu değerlendirme nasıl yapıldı?
Her Futbolcu: -Oynadığı Her Dakika İçin 1 -İsabetli Pas İçin 1 -İsabetsiz Pas İçin -1 -İkili Mücadeleden Kazandığı Her Top İçin 2 -İkili Mücadeleden Kaybettiği Her Top İçin -2 -Kaçırdığı Her Penaltı İçin -100 -Kendi Kalesine Attığı Gol Başına -25 -Yaptığı Her Faul Başına -10 -Yapılan Her Faul Başına 10 -Gördüğü Sarı Kart Başına -50 -Gördüğü Kırmızı Kart Başına -200 -Düşülen Her Ofsayt Başına -10 -Yapılan Her Gol Asisti İçin 75 -Önlediği Her Gol Girişimi İçin 50 -Her Şut İçin 5 -Her İsabetli Şut İçin 15
Her Kaleci: -Attığı Gol Başına 225 -Gol Yemeden Bitirdiği Her Maç İçin 150 -Önemli Kurtarış İçin 50 -Kurtardığı Her Penaltı Atışı İçin 150 -Yediği Gol Başına -50
Defans -Attığı Gol Başına 200 -Gol Yemeden Bitirdiği Her Maç İçin 125 -Yediği Gol Başına -50
Orta Saha -Attığı Gol Başına 175 -Yediği Gol Başına -20
Forvet -Attığı Gol Başına 150

Haftanın Rakamları
3-
Turkcell Süper Lig'de ilk 3 sırada yer alan Trabzonspor, Sivasspor ve Galatasaray kendi sahalarında oynadıkları maçlarda rakiplerine yenilmedi. Trabzonspor 8 iç saha maçında 5 galibiyet, 3 beraberlik; Sivasspor ve Galatasaray 8 iç saha maçında 7 galibiyet, 1 beraberlik aldılar ve hiç yenilmediler.

7- Kayserispor, Turkcell Süper Lig'de geride kalan 16 haftada kalesinde 7 gol gördü ve en az gol yiyen takım oldu. Kayserispor oynadığı 16 maçın 6 tanesinde gol yerken, diğer 10 maçta rakiplerine geçit vermedi. Kayserispor bu sezon sadece Ankaraspor maçında 2 gol yedi.

8- İlk 16 haftada en fazla liderlik koltuğunda oturan takım Trabzonspor oldu. Tam 8 hafta zirvede kalan Trabzonspor'un yanı sıra ilk yarıyı averajla lider tamamlayan Sivasspor da 3 hafta zirve keyfi yaşadı. Beşiktaş 4 haftayı, Galatasaray ise ilk haftayı lider bitirirken Fenerbahçe ilk 16 haftalık dilimde hiçbir haftayı lider tamamlayamadı.

382 - Turkcell Süper Lig'in ilk 16 haftası boyunca yapılan 144 maçta toplam 382 gol atılırken, maç başına düşen gol sayısı 2.65, hafta başına düşen gol sayısı da 23.88 olarak gerçekleşti. 8. hafta 34 golle ilk 16 haftanın en fazla gol atılan, 12. hafta da 12 golle en az gol atılan haftalar oldu.

Süperlig Altın Karma
İvesa Eskişehir) Song ( Trabzon) Lincoln ( G. Saray) Tabata ( G. Antep) M. Topuz ( Kayseri) Adriano ( İstanbul Bşb) Gökhan ( Trabzon) Baros ( G. Saray) M. Nas ( G. Birliği) Bilica ( Sivas) Carlos ( F. Bahçe)

Haftanın Takımı
G.Saray
Ezeli rakibi Beşiktaş'a 4 gol atmayı başardı. Derbide izlediği strateji başarılıydı. Maçın belli bölümlerinde rakibine karşı bariz üstünlük kurdu. Gol yollarında çok etkiliydi. İlk yarıyı önemli bir zaferle kapattı.

Haftanın Hakemi
Yunus Yıldırım ( Belediye- Kocaeli)

Kritik maçta başarılı bir yönetim gösterdi. Pozisyonlara yakın oldu ve oyuncularla iyi diyalog kurdu. Maçın zevkli geçmesinde Yıldırım'ın iyi hakemliğinin payı büyüktü. Haftanın hakemi oldu.

Haftanın Tartışması
Önder'in Golü

Konya kalecisi Oğuzhan'ın tokatladığı top Önder Turacı'nın koluna çarparak ağlara gitti. Hakem Kuddusi Müftüoğlu'nun geçerli saydığı bu gol haftanın olayı oldu. Derbide Delgado'nun kırmızı kartı da tartışıldı.

Haftanın Futbolcusu
Baros ( G. Saray)

Beşiktaş önünde çok serinkanlı bir oyun çıkardı ve hat-trick yaptı. Kullandığı iki penaltıda vuruş tekniği nefisti. Oyun içinde boş alanlara kaçtı, arkadaşlarıyla iyi yardımlaştı. Derbinin yıldızı oldu.

Haftanın Kötüsü
Hakemler

Turkcell Süper Lig'de maç yöneten hakemlerin formsuzlukları devam ediyor. Derbide Cüneyt Çakır çok eleştirildi. Konyaspor-F.Bahçe maçında ise hakem Kuddusi Müftüoğlu, Önder Turacı'nın elle attığı golü geçerli saydı.

Haftanın Hocası
Skibbe ( G. Saray)

Alman hoca ilk yarıda zor günler yaşamasına rağmen yılmadı. Beşiktaş karşısında takımını çok iyi yönetti. Takım oyununun yanı sıra futbolcular arasındaki arkadaşlık üst düzeydeydi. Takıma iyice alıştı.

Haftanın Golü
Musa Aydın ( Sivas)

Sivasspor'un süper oyuncusu Musa Yıldız, G.Birliği ceza sahası dışında kaptığı topu çok iyi sakladıktan sonra mükemmel bir şutla 90'a taktı. Musa'nın topa vuruşu ve rakiplerinden sıyrılışı mükemmeldi.

Göze Batanlar
Mehmet Nas ( Gençlerbirliği):
Sivasspor önünde orta sahada basmadık yer bırakmadı. Milimetrik pasları ve ortaları birinci sınıftı. Ara transferin yaklaştığı şu günlerde adeta büyük takımlara göz kırpar gibiydi.
Bilica ( Sivas): Sivasspor'un başarısında öne çıkmayan kahramanlardan birisi. Savunma nasıl yapılır adeta ders veriyor. G.Birliği önünde öyle bir kademeler yaptı ki mutlak golleri önlemeyi başardı.
İvesa ( Eskişehir): Eskişehirspor, Trabzonspor'a mağlup oldu ancak İvesa kalesinde devleşti. Uzun süredir başarılı maçlar çıkarıyor, artık istikrarı yakaladı. Kırmızı-siyahlı taraftarlara ve takım arkadaşlarına güven veriyor.

Kırmızı Kart
Delgado (Beşiktaş), Tayfun (Eskişehir)

Sarı Kartlar
Gökhan, İbrahim (A.Gücü), Hürriyet, Murat Tosun (Ankara), Uğur, Volkan (Antalya), Delgado, Zapotocny (Beşiktaş), Emrah (Bursa), Dos Santos, Süleyman, Braga (Denizli), Koray, Tayfun, Ivesa (Eskişehir), Vdlkan Demirel, Josico, Yasin (F.Bahçe), Ayhan, Meira (G.Saray), Kerem (G.Birliği), Taner, Ufuk (Kocaeli), Serhat, Erhan (Konya), Tum, İbrahim (Sivas), Cale, Colman, Selçuk (Trabzon)

Sarı Kart Cezalılları
Meira (G.Saray)

Gol Krallığı
14 Gol:
Baros (Galatasaray)
11 Gol: Mehmet Yıldız (Sivas)
8 Gol: Tabata (G.Antep)
7 Gol:
Mehmet Çakır (Ankaraspor), Nobre (Beşiktaş), Sercan (Bursa), Lincoln (G.Saray), Taner (Kocaeli), Gökhan Ünal (Trabzon)
6 Gol: Djiehoua (Antalya), Roberts (Denizli), Youla (Eskişehir), Kewell (G.Saray), Umut (Trabzon)
5 Gol: Delgado, Holosko (Beşiktaş), Alex (F.Bahçe), Mehmet Topuz (Kayseri), Musa (Sivas)
4 Gol: Gökhan Emreciksin (A.Gücü), Neca, Murat Tosun (Ankara), Bobo (Beşiktaş), Gökhan Güleç, Mustafa Sarp (Bursa), Anderson (Eskişehir), Güiza, Lugano (F.Bahçe), Arda (G.Saray), Beto (G.Antep), Burhan, Djite (G.Birliği), Mendonca (Hacettepe), Aghahowa (Kayseri), Veysel (Konya), Balili (Sivas)
3 Gol: Lietava, Fatih Yiğen, İzzet (Denizli), Deivid, Selçuk (F.Bahçe), Mehmet Yozgatlı (G.Antep), Kahe, Mustafa (G.Birliği), Adriano, Erman, İbrahim Akın (İstanbul BŞB), Turgay (Kayseri), Ahmet Dursun (Kocaeli), Kaue (Konya), Tum (Sivas), Selçuk (Trabzon)

Asist Krallığı
11 Asist:
Lincoln (G.Saray)
9 Asist: Özer Hurmacı (Ankara)
7 Asist: Gökhan (Trabzon)
5 Asist: Alex (Fenerbahçe)
4 Asist: Delgado (Beşiktaş), Yusuf (Bursa), Roberts (Denizli), Güiza (F.Bahçe), İbrahim Akın, Serhat Gülpınar (İst. BŞB), Mehmet Yıldız (Sivas)
3 Asist: Uğur Kavuk (Antalya), Tello (Beşiktaş), Serdar (Eskişehir), Arda, Baros (G.Saray), Erman Özgür (G.Antep), M.Eren (Kayseri), Fahri (Konya), Balili, Mehmet Yıldız, Musa Aydın (Sivas), Serkan, Selçuk (Trabzon)


DİĞER TURKCELL SÜPER LİG HABERLERİ
Kurtar istifa etti
Bursaspor'da, teknik direktör Güvenç Kurtar'ın görevinden istifa...
Ankaraspor'un en başarılı sezonu
Turkcell Süper Lig'de en başarılı sezonunu geçiren Ankaraspor, ilk...
Ligin Kral'ı
Yiğido, dört büyük takımdan sonra iki kez devre arasına lider giren...

  Bursaspor karışık   Tabata'yı satmam!
  8 maç yapacak   Eskişehir fena patladı
  Kamp yeri Belek   Wescley Denizli'de
  Kocaeli'ye haciz
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
16.HAFTA
Konya 1 Fenerbahçe 2
İ.B.B. Spor 5 Kocaeli 0
Hacettepe 0 Kayseri 3
Trabzon 2 Eskişehir 1
G.Birliği 1 Sivas 2
Denizli 1 Ankaragücü 1
Antalya 1 Ankaraspor 1
Gaziantep 2 Bursa 0
Galatasaray 4 Beşiktaş 2
17.HAFTA
Kayseri G.Birliği
Sivas Galatasaray
Ankaragücü Antalya
Ankaraspor Konya
Fenerbahçe Trabzon
Bursa İ.B.B. Spor
Kocaeli Hacettepe
Beşiktaş Denizli
Eskişehir Gaziantep
 
Şans OyunlarıTurkuvaz YayınSabahForbesATVŞamdanFotomaçTransport DergiTakvim GazetesiAuto Moto SportYeni AsırCosmopolitanPara DergiGlobal EnerjiHouse BeautifulBazaarEsquireYeni AktüelBebeğim ve BizOto HaberSinema DergisiSofraHomeİşte İnsanCosmo GirlCosmopolitan BrideSabah EmlakATV AvrupaSabah Avrupa

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye / İletişim | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital