ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Gece lambası

Dünkü maç, futbol adına hiçbir şeydi. Fenerbahçe'nin ikinci deplasmanı kazanması adına çok şeydi. Ama ikinci yarıda Deivid'in ayağından çıkıp, kale çizgisini geçen bir top var ki... O top gece lambasıydı... Hakemliğin zavallı yüzünü bizlere gösteren.

***

Dün Denizli'de birbirinin oltasına yem olmaktan korkan iki takımın berbat futbolu vardı. Maçın 45. dakikasında Volkan'ın çıkardığı pozisyon olmasa, tribünlerin uyuması için neden çoktu.

***

Bireysel beceriler tartıldığında dağlar iki takım arasında dağ gibi fark vardı ama... Koca Fenerbahçe takımındaki futbolculara baktım. Formalar üstlerinde ruhlar kayıp, Sanki ekonomik krizde, elektriği, suyu kesilen aileler gibiler. Ne defanstan adam gibi top çıkıyor, ne orta alan pozisyon üretiyor, ne de forvet, rakibi didikleyecek hamleler yapıyordu. İlk yarım saatte, rakip kaleye tek şut.

***

Son maçların görkemli adamı Gökhan Gönül'ün bile elden ayaktan kesildiğini gördüm. Şaşırdım. Bir haftada bu takımı nasıl bir düşünce gücü ele geçirdi de, Fenerbahçe bu hale geldi diye şaşırdım. Ama Josico'ya şaşırmadım. Bu adam, PAF takımına karşı oynatılsa bile, alınacak verim ortada. Samanlıkta iğne bulabilirsiniz, Josico'da futbol üretimi bulamazsınız.

***

Tek başınayken bile çoğul haline alıştığımız Alex'teki azalmaya baktım. Kazım'daki keyfine kahyalık etmekle, Denizlispor'un sol yanını yıpratmak arasındaki gezintisine baktım. Denizlispor'da sol ayaklı ince işçilerin, gösteri sanatına eşlik etmelerini izlerken. "Bunlar kazanmaya değil, ara transfer için vitrine çıkmış" diye söylendim. Fenerbahçeli futbolcuların, bazen birkaç dakikalık top çevirmece oynadıklarını görünce de, "Bunlar pozisyonlarla şakalaşıyorlar" dedim. İlk yarıdaki futbol harabesinden kesitlerdi izlediğimiz.

***

İkinci yarıda Emre ve Deivid hamlesi, Aragones'in yanlışından dönme hamlesiydi. Her şeye rağmen bu hamleyi, deplasmanlarda yenilmeyi öğrenmiş bir teknik adamın, kazanmaya acemi kalmadığını gösteren bir hamle olarak kabul ettim. Emre hamlenin şahıydı. Gecenin de vuruş ustası. Güiza'ya baktım da... "Bir golle göğsüne kurdele takılan kral, dün gece boynuna siyah bir çelengi hak etti" dedim. Kimse kusuruma bakmasın. Denizlispor defansı golü yiyene kadar piknikte gibiydi. Bu takım düşmesi muhtemel takımlardan biri.

***

Gelelim, gözlerimde dondurduğum görüntüye... Deivid'in vuruşu gol. Hem de muhteşem bir gol... Hem Denizlispor'a, hem de hakeme atılmış bir gol. Hem Futbol Federasyonu'na, hem de Merkez Hakem Kurulu'na atılmış bir gol. Dün gece o pozisyona bakarken, adalet adına utandım. Hakemlik adına utandım. Utancın adını gurur koyacak değilim ya...

***

Çarşamba gecesi Dinamo Kiev maçı var. UEFA Kupası'na kalması bile mucize olan bir takımda, futbolcular UEFA Kupası'nı kazanmaktan söz ediyor. Hayal tamircisi olmakla, gerçeklerin bekçisi olmak başka bir şey. Çok merak ediyorum, bu gitmeyen otomobili, daha nereye kadar itecekler?






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İçten içe yanmak   / 02-12-2008
 Yeniden iktidar   / 30-11-2008
 Yüzleşme!   / 26-11-2008
 Hayırsız evlat   / 25-11-2008
 Gerçeğin fiyakası hayalleri bozdu!   / 23-11-2008
 Adam olmak   / 18-11-2008
 Ölü toplara can verme projesi Roberto Carlos'un   / 16-11-2008
 Güzel ve çirkin   / 11-11-2008
 Trajik kaderin klasik sonucu   / 10-11-2008
 Saygın imza   / 06-11-2008
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
14.HAFTA
Denizli 0 Fenerbahçe 1
Hacettepe 0 G.Birliği 0
Gaziantep 0 Kayseri 0
Antalya 0 Eskişehir 0
Beşiktaş 0 Ankaraspor 0
Konya 0 Bursa 0
İ.B.B. Spor 0 Sivas 0
Trabzon 0 Kocaeli 0
Ankaragücü 0 Galatasaray 0
15.HAFTA
Beşiktaş Ankaragücü
Ankaraspor Denizli
G.Birliği Galatasaray
Kocaeli Gaziantep
Fenerbahçe Antalya
Sivas Hacettepe
Eskişehir Konya
Bursa Trabzon
Kayseri İ.B.B. Spor
 
Turkuvaz Yayın ATV Sabah Takvim Gazetesi Yeni Asır Para Dergi Sinema Dergisi Şamdan Yeni Aktüel Cosmopolitan Cosmo Girl Home Sofra Bebeğim ve Biz Global Enerji Transport Dergi Auto Motor Sport Bazaar Esquire Forbes House Beautiful Turkuvaz Kitap Oto Haber

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye / İletişim | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital