ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Krallar da suçlanır adı Aziz olsa da!..

Fenerbahçe'nin tarihinde 37 yıl sonra, 6 maçta 4 yenilgi. Avrupa futbolunda 15. sırada gösterilen bir takımın, filmi geriye sarması.. Bir takım ancak böylesine tarumar edilebilirdi. En zor şartlarda vuruşmayı seven adamlara ne oldu? Geçen yılın devrim takımı, nasıl oldu da kendi sahasında bile korkularına yenilen bir takım haline dönüştürüldü? Kaybetmek önemli değil. Savaşmadan kaybetmektir sorun olan. Vitrinleri süsleyen cansız heykellere, forma giydirilmiş sanki.

***

Devlerin gücünü cüceler yer. Aragones, göğsüne taktığı onurlu rozetin farkında bile değil. Bir yanı Fenerbahçe'nin canına okuyor. Öbür yanı saha kenarında korku masalları okuyor. Kendi sahasındaki maçlarda bile iki ön libero... Üstelik sadece savunmayı düşünen ön liberolar... Tek santrfor bile değil, "yok santrfor!" Bir gerçek var ki... Fenerbahçe taraftarı, takımını ülkesi gibi seviyor. Aragones, Roma gibi... Takımı yakmanın başka bir açıklaması olamaz. "Neron!"

***

Tarihin en büyük transfer harcaması yapıldı. Tarihin en pahalı golcüsü takımda. Güiza, "Ne iş olsa yaparım" koşuşturmasında. Adamın asıl görevini yerine getirmesi için şartlar oluşturulmadı. O da çaresiz bir mücadeleye sığındı. Koşuşturma bankası, mudilerine ancak bir gol verebildi. Ne yazık ki kendini yıpratmanın kralı oldu.

***

Peki, bu takımı kim bu hale getirdi? İstikrarı kim bozdu? Kim kırdı defansla orta alan arasındaki kirişi? Kim getirdi Aragones'i bu takımın başına? Devrimi kim yoldan çevirdi? Fenerbahçe Cumhuriyeti'ni, inat imparatoru gibi yönetmeye kalkan kimdi? Kim? Kim?

***

Güller dikenleriyle de avuçlanır. Ama gerektiğinde krallar bile suçlanır. Adı Aziz Yıldırım olsa da... Maziye muhteşem imzalar atmış olsa da...

***

Görünen bir şey varsa... Fenerbahçe gibi sürekli büyüyen köklü bir ağacı, "Yıldırım" çarptı... Bu takımın çürümesinin başka bir açıklaması yok. "Hep destek, tam destek" pankartlarıyla, "tribünleri aziz kılanların" bilmesi gerekir ki... Bu durumdaki Fenerbahçe'yi eleştirmek, gazeteciliğin onurlu sayfasıdır. Acı gerçekler, bir takımı kangren gibi sarmışsa, başkaldırıyı inkâr edemezsiniz. Tabii ki "Hep destek, tam destek" ama... En anlamlı destek, hataların farkına varıp, yanlışları yolundan çevirmektir.

***

Bu takımı Avrupa'da 15. yapan da bu yönetimdir. Bugünleri doğuran da... Fenerbahçe, üzerindeki fazlalıkları ve yanlışları silkip atmalıdır. Bedeli ne olursa olsun. Önemli değil, giden bir yıl olsun!



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Paramparça   / 06-10-2008
 Boy aynaları   / 04-10-2008
 Çürük elma Aragones    / 01-10-2008
 Renk körlüğü   / 30-09-2008
 Kan aranıyor!   / 27-09-2008
 Dağ gibi adam   / 23-09-2008
 Hayra alamet   / 21-09-2008
 Dövüşmeden kaybettiler!   / 18-09-2008
 Altın kilit   / 16-09-2008
 Gamsız Fener   / 14-09-2008
 
 
Foto Galeri Ana Sayfası için tıklayınız!
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
6.HAFTA
Konya 2 Trabzon 3
Antalya 1 Gaziantep 4
Ankaraspor 2 Sivas 0
Denizli 2 İ.B.B. Spor 1
Bursa 2 Galatasaray 1
Eskişehir 2 Kocaeli 1
Ankaragücü 0 G.Birliği 2
Fenerbahçe 1 Kayseri 4
Beşiktaş 2 Hacettepe 1
7.HAFTA
Sivas Ankaragücü
İ.B.B. Spor Antalya
Bursa Eskişehir
G.Birliği Beşiktaş
Galatasaray Trabzon
Hacettepe Denizli
Gaziantep Konya
Kocaeli Fenerbahçe
Kayseri Ankaraspor
 
Turkuvaz Yayın ATV Takvim Gazetesi Fotomaç Yeni Asır Para Dergi Sinema Dergisi Şamdan Yeni Aktüel Cosmopolitan Cosmo Girl Home Sofra Bebeğim ve Biz Global Enerji Transport Dergi Auto Motor Sport Bazaar Esquire Forbes House Beautiful Turkuvaz Kitap Oto Haber

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital