Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Bayram hediyesi!

Metalist Kharkiv güçlü bir takım. 12 maçtır kaybetmeyen Kiev'e kendi sahasında 2-1'lik yenilgiyi tattıracak, Lucescu'nun Barcelona'ya kök söktüren Shakhtar'ı ile 0-0 berabere kalacak kadar üst düzey bir takım! Bunu bizlerde, kamuoyu da Ertuğrul Sağlam da futbolcular çok iyi biliyordu. İnönü'de Beşiktaş 1-0 kazanırken bile rakibin neler yapabileceğini gördük. Ama siyah-beyazlı takımın yaptıkları daha doğrusu yapamadıkları bizim için sürpriz oldu. Böyle vasat bir mücadele dünyanın neresinde görülmüş. Rakip doğal olarak saldırıyor, orta sahada topa basan bir oyuncu bile yok. Serdar genç ve tecrübesiz diyelim. Cisse, mangalda kül bırakmayan Tello, kaptan Delgado nerede? Bu mudur milyon dolarları alırken ortaya konulan tecrübe. Rüştü, Sivok sakat, bunlara Uğur da eklenmiş. Hakan Arıkan öyle bir gol yiyor ki evlere şenlik. Bunun neresine kızarsınız. Liverpool'dan sonra hâlâ kendine gelememiş anlaşılan. Bu takımda Rüştü'nün arkasına saklanarak para kazanılamayacağını anlamalı. Şansını ne zaman değerlendirecek? Zapatocny ile Gökhan arasında bir uyumsuzluk var. Savruk dediğimiz Sivok'u bu kadar arayacağım hiç aklıma gelmezdi. Zapatocny'ye de yenilen gollerdeki bariz hatasından dolayı haksızlık etmemek gerek. Üst düzey maçlar ancak üst düzey oyuncularla kazanılır. Türkiye Ligi'nde 'süper' görünebilirler ama üst düzey maçlarda, derbilerde bu takım sürekli sıkıntı yaşar.

Uyumsuzluk var
Maçın yıldızları Coelho-Devic o kadar yüksek tempo ve kalitede oynarken dün geceki karşılaşmanın görüntüsü 'sabaha kadar oynansa Beşiktaş bu anlayışla kazanamaz' izlenimi veriyordu. Bu yüzden Ertuğrul Sağlam neden tek forvet çıktı, çift oynattı, ya da şunu oynatmadı gibi onlarca eleştiri yapılabilir. İbrahim Üzülmez olsa, Nobre ile başlasa farklı mı olurdu diye sesli düşünebiliriz. Ama dün Beşiktaş çok kötüydü, kalecisinden forvetine, hocasına kadar. Bu yüzden bu maç böyle hüzünle sonuçlandı. Daha ağır fark yaşanmaması bizce tek teselli oldu. UEFA artık bitti ve bu maçtan, elenişten alınacak dersler var. Bir de bende bazı oyuncuların sorumluluk paylaşmadığı düşüncesi hasıl oldu. Umarım bu noktada yanılgıya düşmüşümdür!



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Yıldırım düştü   / 28-09-2008
 'Kanat'landı   / 22-09-2008
 % 51 Beşiktaş   / 19-09-2008
 En kârlı Kartal   / 15-09-2008
 Rota doğru   / 02-09-2008
 Hulk yetmedi   / 25-08-2008
 Jübile hakkı   / 18-08-2008
 Bilinçli futbol   / 15-08-2008
 Çift ön libero!   / 30-07-2008
 İktidar avukatları   / 23-07-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
İbre dönecek
"Futbolda gerekli olan şans bugüne...
Süper Baros
Peş peşe oynadığı 4 maçta da...
Tedbiri abartmış
Kartal sahaya korkak bir takım ve...
Fabiano bombası
Yönetim, Katar' a sattığı...