Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Baros& Cantona

Euro 2004'te Çekler'in uzun saçlı ele avuca sığmaz topçusuydu Baros. 2005'te Milan karşısında finalde onu Liverpool formasıyla izledik. Söylenen; "Transfer olduğu takımlardan erken ayrılıyor" oluşuydu. Büyük oynadı İstanbul'daki maçta. Finalin dev adamlarından, kafamıza kazınan birkaç isimden biriydi. O maçtan sonra iyi haberler gelmedi bizim acar oğlandan. 2005-06'da Aston Villa'ya, 2007 kışında Lyon'a sonra da Portsmouth'a transfer oldu. 16 maçta sıfır çektiği Portsmouth'a. İlginç ki gittiği takımlar kalburüstü takımlardı. Tercih ediliyor ama tutunamıyordu. Cristal Palas tribünlerine uçan tekmeyle yazılan Eric Cantona'yı anımsadım Baros'un geçmişini araştırırken. - Basın açıklamasında; "Martılar, balıkçı teknesi peşinden hamsilerin denize atılacağını sanarak uçarlar!" demişti- Arızası ve güzelliği bol bir adamdı Eric de. İlk icraatında 1987'de Auxerre kalecisinin gözünde bir mor halka çizdi. Sonra da geçip karşısına şöyle dedi: "İyi renktir mor. Açtı seni!" 88'de Marsilya'dan milli takım hocasına küfür ettiği, Montpellier'da kendisine 'el şakası' yapan arkadaşının kafasını kramponlarıyla 'biçime sokmaya' kalktığı için aforoz edildi. 1992'de Leeds'liydi, sezon sonunda M. United'lı. 1994'te İngiltere'de Yılın Futbolcusu seçilen ilk yabancıydı. The Independent onun için; "Rimbaud gibi şiir okuyor, Rambo gibi tekme atıyor!" diye yazmıştı. Diğer topçular gibi rock ya da pop değil, ortaçağ müziğine müptelaydı, boş zamanlarında soyut resim çalışıyordu, Mutluluk Çayırdadır adlı filmde rol kesti, Michael Brown'un yaptığı tabloda İsa olarak tasvir edildi, en büyük hayalinin Marlon Brando'nun oynadığı bir film prodüksiyonu yapabilmek olduğunu söyledi. Bazen ağır konuştu büyük usta; "Sanatçı karanlık bir odayı aydınlatan ışıktır benim gözümde. Dünya Kupası finalinde Pele'nin pasıyla Rimbaud'nun şiirleri arasında bir fark yoktur benim için!"

Hagi'yi hatırlattı
Baros'un icraatları da ustayı aratmıyordu. Fransa'da Rennes'in Kamerunlusu Mbia'ya için 'Bu adam kokuyor' anlamına gelen hareketi yapıp burnunu tutmuştu. Irkçı mıydı bilemem!.. Ama kötü hareketti. En çok ruhsuzluğu nedeniyle suçlanıyordu. - Öyle mi gerçekten?- Ama geçen hafta attığı golden sonraki sevinişi ve göğsündeki GS armasını göstermesi ruhunuzu okşamadı mı söyleyin! Hele o çatala taktığı topta Hagi'yi hiç mi özlemiyorsunuz?



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Baros kral olacak   / 29-09-2008
 Mevzu o değil   / 25-09-2008
 Yeni gol kralı    / 22-09-2008
 Ateşten gömlek   / 19-09-2008
 Anneanne ligi   / 16-09-2008
 Hiç üzülmedik   / 14-09-2008
 Su içiyordu Skibbe!   / 01-09-2008
 Elde var hüzün   / 28-08-2008
 Baltalı ilah!   / 24-08-2008
 Turuncu devrim   / 19-08-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Kulis başladı
Koltuk sallanıyor ...
Limitsizsiniz
Saat 20.00' deki maçı Aleksei...
Türkiye' yi seviyoruz
Beşiktaş' ın Latin Amerikalı...
Her maç final
"Liderliği ele geçirdik ama...