Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
İyi skor

Beşiktaş tek ön libero, çift forvet. Sistem 4-1-3-2. Topu iyi kullanan Seric savunmanın soluna gelince Tello öne geçti, buna da kimse itiraz edemez. Nobre ve Holosko'nun önde olması da doğru seçim. Tek sorun, forvetin arkasındaki üçlünün sağındaki Uğur İnceman'ın sırıtması. Çünkü o bölgenin adamı değil. Sık sık içeri kaçtığı için sağ kanatta 30 metrelik boşluk oluşuyor. Neden Serdar Özkan değil de Uğur o bölgede oynuyor bunu anlamak güç. Rakibin sert futbolu ve kalabalık savunmasına rağmen çok sayıda pozisyon bulunması sistemin ve oyuncu tercihlerinin büyük bölümünün doğru olduğunun kanıtı. Sağ kanattan yeterli bindirme yapılabilse ve Delgado da biraz iyi gününde olsa, zor maç kolaylaşacak ama olmuyor. Öbür taraftan Metalist Kharkiv tam bir deplasman takımı. İyi kapanıp, çabuk hücuma çıkıyorlar. Ayaklarından top almak bile çok kolay değil. Devic, Avelino, Trisovic topu kaptıkları anda rakip kale önünde bitiveriyorlar. Böyle bir takıma karşı gol atabilmek için hem rakip alanda çoğalmanız, hem de kontrataklara karşı çok dikkatli olmanız gerekiyor. Siyah-beyazlı futbolcuları iki arada bir derede bırakan da bu oldu.

Rövanş daha kolay
İkinci yarının ilk dakikalarında bu anlamda daha cesur bir Beşiktaş izledik. Delgado, Nobre, Holosko, Tello rakip kale önünden ayrılmazken, Cisse'nin de pozisyona göre öne çıkması ve Avelino'ya topla buluştuğu anda, sırtı Beşiktaş kalesine dönükken basması, sıkıştırmanın dozunu artırırken kontratak yeme ihtimalini azalttı. Yapılması gereken buydu ve beş dakikalık baskı sonucu gol Holosko'yla geldi. Ardından Nobre ve Tello'yu dışarı alıp Bobo, Serdar Özkan ikilisini sahaya süren Ertuğrul hoca turu 'sağlam'a alacak yeni goller bulmayı hedefledi. Olmadı... Olsun. Böyle çift ayaklı maçları gol yememek kaydıyla tek farklı kazanmak da önemli bir avantajdır. Üç gol atıp bir yeseniz, cebinizdeki avantaj bundan farklı olmaz. Rövanşta Kartal'ın üzerine gelmek zorunda olan Metalist Kharkiv'e karşı pozisyon bulmak da gol atmak da çok daha kolay olacaktır. Not: Bana göre, İnönü'de kapanan rakiplere karşı Kartal'ın en kolay sonuca gideceği onbir Uğur İnceman hariç (Yerinde Serdar Özkan olmalı) dün gecekidir.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Risk almak!   / 16-09-2008
 Korku!   / 15-09-2008
 Son mu, başlangıç mı?   / 12-09-2008
 Oynatmadılar   / 11-09-2008
 Defour ve Fellani   / 10-09-2008
 Yorumcu arkadaşlar!   / 08-09-2008
 Ağrı dağın ötesinde   / 07-09-2008
 Soğukkanlı olmalıyız!   / 06-09-2008
 Holosko tehlikesi!   / 05-09-2008
 Haksızlık!   / 04-09-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Eyvah ki eyvah!
Sarı-lacivertlilerin büyük...
Neler oluyor
Sakat sayısının 12' ye yükselmesi...
Kartal tura yakın
Ertuğrul Sağlam takımını sahaya...
Açılın artık
Denizli' de bol gollü galibiyet...