Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Gerçekle yüzleşin

Böylesi lig için hatırı sayılır şanssızlıkları vardı F.Bahçe'nin. Düşünsenize iki kere Şampiyonlar Ligi, bir kere de UEFA Kupası'nı kazanmış Porto ile grubun ilk maçını deplasmanda oynuyorsunuz. Üstelik Semih, Edu, Vederson ve Deivid gibi önemli oyuncularınızdan yoksunsunuz. Talihsizlikler ve zaaflar bununla da sınırlı değil. Mesela Porto'nun ilk golünde geçen sezonki Carlos "Gözlemci" yi oynamazdı. Keza Deivid ve Gökhan'lı geçen sezonki sağ kanat rakip forvete engel olur, bindirmeleriyle defansı da sahasına hapsederdi. Maldonado'yu üçe katlayacak Marco'nun ve iki Emre yapan Appiah'ın boşluklarını es geçiyorum. Ama şu ana kadar aleyhinde tek laf etmediğim Aragones'in Zico kadar bile takımını iyi yönetemediğini ve rakiplerini analiz edemediğini söylemeden geçemeyeceğim.

Görüntü ve iddialar
İşte bu F.Bahçe'yi geçen sezonkinden daha güçlü görüyor futbolu çok iyi bildiğini iddia eden Aziz Yıldırım. Görüntü ile iddialar arasındaki çelişkiye bakıp donup kalıyorum ben de. Oysa yıldızlardan ziyade tempoyu artıran, takım oyunu oynayan oyunculardan oluşuyor Porto. Yani F.Bahçe'nin kontrollü oyunu beceren, rakibin temposunu düşürecek ve karşı tarafın savunma zaaflarını değerlendirecek oyuncuları tercih etmesi gerekirdi bu maçta. Mesela Kazım ile ilk 11'de başlamak gibi. Ama yenik durumdayken bile Aragones, Selçuk'un yerine Josico'yu aldı. İleride yalnızları oynayan Güiza'ya acımadan hem de. Tabii inisiyatif almayan Emre'nin o üzüntü veren görüntüsünü izleyip durması da ayrı bir konu. Gerçekle yüzleşelim. Geçen sezonki F.Bahçe ile bu sezonki arasında büyük bir fark var. Bir karakteri vardı geçtiğimiz sezon sarı-lacivertlilerin. En olumsuz koşullarda bile soğukkanlı davranıp kendi oyunlarını oynuyorlardı. Rakibin sinirlerini bozuyorlardı. Bu sezon bu görüntünün yerinde maalesef yeller esiyor. Çok kişi kabul etmese de iyi bir filmin kalitesini biraz da karakter oyuncuları belirler. Oysa dünkü F.Bahçe'de alkışlanabilecek bir karakter ortaya koyabilen sadece Alex ve Güiza vardı. Ha biraz da Gökhan geçen seneki performansını hatırlamış gibiydi. Yönetmen de (Aragones) filmin akışına bu kadar kayıtsız kalınca Avrupalı F.Bahçe'ye yakışmayacak bir son odu.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lafla olmuyor   / 14-09-2008
 Sportif direktör vakti   / 10-09-2008
 Ne yazık ki!   / 05-09-2008
 Koltuklar boş!   / 31-08-2008
 Boşluk doldurulmalı   / 28-08-2008
 Sorun belli   / 26-08-2008
 Sorun çok...   / 24-08-2008
 İnsan inanamıyor!   / 23-08-2008
 Alex, yerine   / 14-08-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Yıpranmış!
Yıprandığı gerekçesi ile Hacettepe...
Küçük görme
"Bellinzona bize rakip olamaz ama...
Uç Kartalım!
UEFA Kupası 1. tur ilk maçında...
Hedef tutmadı
"Rakiplerimizin kayıplarına değil,...