Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
10 puan alır

Kaleye attıkları ilk 2 şut gol oldu, şansa bak kardeşim" diye de yorumlayabilirdiniz 13 dakikadaki 2 golü. Ama ben takım oyununu 2 ön libero da dahil, 6 savunmacı ile oynayamayan F.Bahçe'nin, daha önce yaptıklarını inkâr ettiğini dün yazdığım Aragones'e bağlıyordum. Adamlar her geldiğinde pozisyon buldular. Çünkü 'savunmayı savunmacılar değil, hücumcular yapar' mantığını unutuyordu Aragones. Öne gidemeyen, yana oynayan bir takımınız varsa, rakibi tehdit edemezsiniz. O zaman da üzerinize gelir ve siz mutlaka hata yaparsınız. Yaptınız da. Tacı bile rakibe atan, 1 metre önündeki Lopez'i engelleyemeyip gol yediren Carlos sonradan açılıyor, F.Bahçe'nin tanıtımına katkısının dışında takıma da katkı yapıyordu. Ama yine de ondan beklediğim çok daha iyisi idi. Öyle yenilecek bir takım değildi şu haliyle Porto. Örneğin ön alanda ciddi baskı bile yapamadılar F.Bahçe savunmasına. Yapsalar takımın başı Yasin, Lugano, Selçuk ve Maldonado'nun kaptıracakları ile derde girerdi (ki son golde girdi) ama onlarda ya bu güç, ya da taktik akıl yoktu. Golü hep arayan adam Güiza'nın golü, rakip ceza alanına ilk kez 3 adamla gidince oldu. Yani hücum kazandırıyordu, savunma değil. Golden sonra kıpırdadı F.Bahçe. Savunmanın değil, hücumun işe yaradığı gerçeği, Uğur'un iyi oyunu, Alex'in öne pasları ile birleşince rakip gelememeye başladı. Her zaman iddia ettiğim gibi gol alanına gitmeye niyetli F.Bahçe'nin 'korkutan forvet' kavramı mecburi savunma yaptırıyordu rakibe. Çünkü rakip, siz kalabalık gidince otomatik olarak daha az adamı gönderiyordu hücumuna.

Dediklerim çıktı mı?
İkinci yarıda aksayan Selçuk'la Josico değişikliği sadece oyuncu değişikliğiydi. Oysa gereken, sistemde değişiklikti ve Josico'nun sakatlığı istemeden de olsa o sistem değişikliğini gerçekleştiriyor, Emre'nin Maldonado'nun yanına gelip, Burak'ın sağa geçmesi F.Bahçe'yi daha ileri itiyordu. Sapunaru sarı kart görünce arayan bir arkadaşım, "Gonzalez, Lopez, Güiza gol atar, Sapunaru'ya Uğur sarı kart göstertir diye yazmıştın bugün, hepsi oldu" dedi. Ben de "Doğru ama F.Bahçe puan alır" diye de yazdım ama olmadı" diyordum ona. Takım bu maçı kaybetti belki ama ben, 2. yarıdaki oyunun daha sonraki maçlarda devam edeceğini, takımın Deivid, Semih, Edu katkısı ile penaltıları da es geçilmeyerek, bu grupta 10 puanla 2. sırayı alacağını düşünüyorum.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kendinizi inkar etmeyin sayın Aragones   / 17-09-2008
 1+1=1   / 14-09-2008
 Maç yorumcularına acıyorum   / 11-09-2008
 Semih Türkiye'nin en iyi orta saha adamı   / 07-09-2008
 Porto'dan 4 puanı Fener alır ama!   / 04-09-2008
 Tek forvet oynat, Baros'u kaybet   / 03-09-2008
 Tempocu aranıyor   / 31-08-2008
 Tek geçilmez   / 30-08-2008
 Araştırmadan yazdığım yazıyı okumayın!   / 29-08-2008
 Semlex!   / 28-08-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Yıpranmış!
Yıprandığı gerekçesi ile Hacettepe...
Küçük görme
"Bellinzona bize rakip olamaz ama...
Uç Kartalım!
UEFA Kupası 1. tur ilk maçında...
Hedef tutmadı
"Rakiplerimizin kayıplarına değil,...