Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
İlkeler çiğneniyor

Türkiye, Belçika ile evinde berabere kaldı. Fatih Terim rakip takımın hocasıyla maç içinde maç yapınca Saracoğlu buz kesti. Kayıp iki puan da cabası. Kriz böyle biter dedik ama nafile. Malum Terim'in olduğu yerde aksiyon vardır. Milli Takım'ın hocası maçın bitiminde kendisini televizyonda eleştiren gazeteciye sinkaf çekince olanlar oldu. Kimleri Terim'in küfürlü çıkışına şaşırmadı, kimileri ise rakip takımın hocasının Terim'i kışkırttığına hükmedip sırt verdi. Ekimde Bosna ve Estonya ile oynayacağız. Gönül istemiyor ama iddia o ki Terim'e en az 3 maç ceza gelecek. Esas maç ise 28 Mart'ta İspanya'da. Yani üç maç ceza gelirse yandı gülüm keten helva. Yılların hocası gaza gelmeyip sakin olsaydı bu handikapların hiçbiri yaşanmayacaktı. Türkiye'de o bir imparator olsa da gerçek şu ki kredisi hızla düşüyor. Yakın geçmişe kadar sporla ilgilenen herkes onu idol görüyordu. Babalar genç sporcu oğullarına onu örnek gösteriyordu. Ama önümüzdeki fotoğraf artık bu gerçeği yansıtmıyor. Beni şaşırtan asıl nokta ülke olarak şiddete ve küfre karşı çıktığımız, federasyonun "Lütfen" başlığı altında tribünleri sakin olmaya çağırdığı dönemde bu ülkenin Başbakan'ı çıkıyor, bir maçta duble hata yapan İmparator'a sitem bile etmiyor. Bırakın sitemi Terim'i İspanya'ya çağıran İspanya Başbakanı Zapatero'ya, -Hocamızı bırakmayız, onunla yapacak daha çok işimiz var- diye şaka yollu sert çıkıyor. Sonra da medyaya dönüp -hırpalamayın hocamızıdiyebiliyor. Çiçeği burnunda federasyon mu ne yapıyor?

Bükreş'te de favoriydi
Terim'in çelişkili davranışlarını görmezden gelip -küfre ve tribün şiddetine son- diye bayrak açtığı ilkelerini adeta yok sayıyor. Canımı da asıl bu gerçek acıtıyor. G.Saray'ın bugün oynayacağı maç öncesi rakibini herkes cepte keklik görüyor. Doğru, 10 takımlı İsviçre liginin sondan ikincisi. Ama şu gerçeği kimse gözardı etmesin. G.Saray o eski Avrupa'da kükreyen G.Saray değil. Bireysel yetenekler çok ama takım olamadığı için bu özellik kayboluyor. G.Saray'da önemli eksikler de var. Üstelik takımın başındaki hoca tartışılır konumda. Maçın tabii ki favorisi G.Saray. Üç yıl önceki Tromsö maçında olduğu gibi, 20 gün önceki Steaua Bükreş maçında olduğu gibi. O maçların sonucunu hatırladıkça bugün favori olmamız beni daha da korkutuyor.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Eksik olan ruh   / 14-09-2008
 Sağlık kurulu!   / 13-09-2008
 Skibbe korkutuyor!   / 01-09-2008
 Fatura Skibbe'ye   / 28-08-2008
 Fark aldatmasın   / 24-08-2008
 Lincoln, Lincoln!   / 23-08-2008
 Müthiş Cimbom   / 18-08-2008
 Çok yazık   / 14-08-2008
 Saklayanın mumu!   / 23-07-2008
 Çift libero, yerli kaleci   / 19-07-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Yıpranmış!
Yıprandığı gerekçesi ile Hacettepe...
Küçük görme
"Bellinzona bize rakip olamaz ama...
Uç Kartalım!
UEFA Kupası 1. tur ilk maçında...
Hedef tutmadı
"Rakiplerimizin kayıplarına değil,...