Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Kendinizi inkar etmeyin sayın Aragones
Hücumu ve savunmayı mükemmel yapan bir takım sizin en büyük sevdanızdan biriydi... Aragones hocam, size inanan biri olarak bildiğiniz doğrulara ulaşmanızı bekliyorum


En sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim. Kronik itirazcıların, her şeye yaptıkları itirazları baştan önlemek için "O takımın adı koca İspanya, Fener'i, onunla nasıl aynı kefeye koyuyorsun?" diyenlere cevabım da şu: O İspanya'nın yarıştığı yer EURO 2008 finaliydi ve biz ise Turkcell Süper Lig'den bahsediyoruz. O yüzden, aşağıda yazdıklarımı ona göre değerlendirin. Ne yapıyordunuz hocam İspanya takımında? Öne Torres'i koyup, biraz arkasında David Villa gibi öndeki santraforun yarattığı boşluklara sızan bir başka golcü kullanıyordu. Üstelik o arkada kullandığın Villa, zaman zaman Torres'e asist yapan adam oluyordu.
Ama daha önemli ve çarpıcı olan orta sahandı. Öndeki 2'li arkası solda İniesta, sağda Silva ve ortada Xavi'yi oynatıyordun. Neydi bu 3 adamın ortak özelliği? Hepsi deli gibi hücumu seven adamlardı ve geçen sene bu 3'ünün La Liga'da attığı gol sayısı orta saha oynamalarına rağmen 17 idi.

GOLCÜLER SAVUNMACI OLDU
Yani siz tüm gole dönük orta saha adamlarını alıp , santrfor ve onun arkası topla iyi oynayan bir kısa çabuk adamla yani deli gibi hücumu seven 5 adamla EURO 2008'in topla en çok oynayan, en çok gol atan ama tüm bu müthiş hücumcu tavrına rağmen, yaptığı takım savunması ile rakiplerine en az gol pozisyonu veren takımını yaratıyordunuz. Yani siz "Hücumculara savunma öğretip takım yapan" bir teknik adamdınız. Öyle ki savunma 4'lüsünün önüne tek ön libero olarak koyduğunuz Senna dahi oyunu arkadan dikine kurma konusunda müthiş bir silahtı. Yani hücumu seven, hücuma çıkabilen ve de en önemlisi tüm bu özelliklerinin yanında savunmayı da mükemmel yapan bir takımdı sevdanız...

HACETTEPE KORKUTTU MU?
Peki Hacettepe maçında ne yaptınız? Savunmadan top çıkarma konusunda becerisi olmayan 2 stoperinizin önüne dikine oynama özelliği olmayan 2 savunmacı Josico ve Maldonado'yu koydunuz. Yani 1+1 = 1 f o r - mülünü benimsediniz. Maldonado ve Josico aynı adamdı. Bunu Josico transfer edildiğinde yazmıştım. Yani 1+1 = 1 ediyordu. İkisinin fonksiyonlarını topladığımızda, sizin tek ön libero Senna'dan aldığınızın yarısını bile veremezdi bu oyuncular. Üstelik bu onların suçu da değildi. Onların oyun yapısı buydu. 4 savunmacınıza, 2 de ön liberonuz eklenince, takım 6 tane savunmacı ve 4 hücumcu ile oynuyordu adeta. Çünkü bekleriniz de ileri çıkamıyordu. Başkaları Carlos ve Gökhan'ın bu haline formsuzluk dese de benim ilk düşüncem, kondisyon antrenmanlarının yetersizliği nedeni ile güçsüz olmaları idi.

SİSTEM SÜREKLİ DEGİŞİYOR!
Maçın başında yanlış düşünmüş olabilirdiniz. Bu da son derece normaldir futbolda. Bu hatanızı oyunda değiştirirsiniz diye düşündüm. Ama 1-1 berabere giden maçta öne oynayamayan 2 ön liberonuzdan birini çıkarıp, Kazım'ı öne Güiza'nın yanına, Burak'ı da sağ kanada alacağınızı düşünürken, sistem değişikliği yapacağınızı zannederken siz Kazım- Burak değişikliği ile sadece oyuncu değişikliği yaptınız. Bu maçı kurtaracak olan sistem değişikliği idi hocam, oyuncu değişikliği değildi!

İSPANYA'YI HATIRLAYIN
Sonuçta Dr. Gürkan diyor ki 6 hücumcu ile cesurca oynayıp, bu adamlarla savunma da yapabilen İspanya örneğini yaratan sizdiniz. Fakat Hacettepe maçında 6 savunmacı ile oynamasına rağmen savunma yapamadığı gibi hücumu da beceremeyen bir F.Bahçe yarattınız. Elinizdeki şu anda kullanamadığınız silahlarla gelecek haftalarda, zaten milli takımınızdan bildiğiniz doğruyu bulacağınızı umut ediyorum. Çünkü bu takım da bunu yapabilecek kapasite var. 4'lü savunma önü Selçuk veya Maldonado ya da Josico'dan biri. Onların önünde sağda Deivid, solda Emre, ortalarında ise her yere yetişebilen ve orta saha direncini şu an takımındaki herkesten fazla arttıran Semih. Biraz önlerinde Alex ve en önde Güiza. Doğrusu bu olacak sayın hocam. Sonunda siz de bu kadroya sanırım geleceksiniz. Size inanıyorum hocam. Lütfen zaten bildiğinize inandığım, daha önce yine sizin başka takımlarda yaptığınız şu gerçeği unutmayın; Korkutan Forvet Daima Kazanır. Sizde de onlardan çok var. Siz de zaten bunu yapan hocaydınız.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 1+1=1   / 14-09-2008
 Maç yorumcularına acıyorum   / 11-09-2008
 Semih Türkiye'nin en iyi orta saha adamı   / 07-09-2008
 Porto'dan 4 puanı Fener alır ama!   / 04-09-2008
 Tek forvet oynat, Baros'u kaybet   / 03-09-2008
 Tempocu aranıyor   / 31-08-2008
 Tek geçilmez   / 30-08-2008
 Araştırmadan yazdığım yazıyı okumayın!   / 29-08-2008
 Semlex!   / 28-08-2008
 Daniel Güiza her maç gol atmazsa iyi golcü değildir!   / 17-08-2008


 
Kendinizi inkar etmeyin sayın Aragones
Porto maçı ne olur
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Tolga' ya talip
Sarı-lacivertliler, görüştükleri...
Meydan okudu
"Galatasaray, UEFA Kupası' nın en...
Derbi taktiği
Sağlam yönetimindeki Kartal,...
Hasret biter
"Camiada oluşan şampiyonluk havası...