Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Pozisyon fakiri

Günlerdir bu maça yakışmayacak sonucun, golsüz beraberlik olacağını söyleyip duruyordum. Derbiyi izlerken, feci şekilde yanıldığımı anladım. Çünkü pozisyon fakiri bu büyük maça golsüz beraberlik fazlasıyla yakıştı! Düşünebiliyor musunuz, Beşiktaş'ın ilk yarıda Cisse ile uzaktan denediği bir şut var. İkinci devrede de Mert Nobre'nin az farkla dışarı giden kafa vuruşu. Hepsi bu kadar. Sezon başından bu yana, biz yazarlar tek forvete karşı çıkıyoruz. Ertuğrul Sağlam ise tek forvetli oyun üzerinden asla vazgeçmiyor. Böyle ileride tek kişi bırakmak, Beşiktaş'ın sistem değişmedikçe her dakikasını eritip buharlaştırıyor. Sağlam, son 20 dakika Bobo'yu çıkartıp Nobre'yi oyuna aldı. Yani sistemi değil ilerdeki oyuncuyu değiştirdi. Bu da Beşiktaş'a elbette bir hucum zenginliği getirmedi. Bu oyun modeli devam ettiği müddetçe, hiçbir maçta Beşiktaş'ın hucumda çoğalması, pozisyon bulması mümkün değil.

Başladığı gibi
Holosko olsa, bir şeyler değişir miydi diyeceksiniz. Kesinlikle değişmeyecekti. Çünkü o sağ kanatta sevmediği yerde oynayacak, belki de her zaman olduğu gibi sahada varlığı ile yokluğu belli olmayacaktı. Son iki maçın gidişatını değiştiren Delgado da bu kez Beşiktaş için çare olamadı. Çünkü sistem değişmeyince, Delgado'nun bir şeyleri başlatması olanaksız. 90 dakika boyunca Beşiktaşlılar 2 kişi dışında fazla bir şey vermedi. O 2 kişi, 2 Çek futbolcu Sivok ve Zapo idi. En azından, Beşiktaş savunmasına bu Çekler bir ahenk getirdiler. Yattara'sız Trabzon, kremasız pasta gibiydi. Eğer o olsa, bu maçın kesin galiba ev sahibi olacaktı. Her şeye rağmen, Trabzonspor öyle net pozisyonlar bulmasa bile maç boyunca Beşiktaş kalesini bulan 5-6 şut denemesi yaptı. Demek ki Beşiktaş yenik duruma düşmedikçe kolay kolay bu tek forvetli fakir sistemden vazgeçmeyecek. Herhangi birisi dün gece hiç tanımadığı bu iki takımı Avni Aker'de seyretse daha 5. dakikada 'Maç başladığı gibi biter' derdi. Büyük maç küçük futbolla bitti. Yani dağ fare doğurdu.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Delgado ve Yattara   / 11-09-2008
 Luce doğru söylüyor   / 09-09-2008
 Özel kırmızı   / 08-09-2008
 Delgado'suz olur mu?   / 06-09-2008
 Tek forvetle devam   / 04-09-2008
 Yine Delgado bitirdi   / 02-09-2008
 Yine tek forvet   / 29-08-2008
 Tek forvetle asla   / 26-08-2008
 Süper Delgado   / 25-08-2008
 Forma savaşı   / 21-08-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Yanlış yaptı!
Emre' yi oynatmayıp Önder' in...
Tersine döndü
Lige Denizli galibiyetiyle başlasa...
Üzülmez tribüne
Beşiktaş' ın affedilen iki...
Tatsız tuzsuz
Trabzon ve Beşiktaş risk almayıp,...