Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Holosko'ya özgürlük

Beşiktaş, tek santrfor, çift ön libero ile bir yere gidemez. Ne kadar çok ön libero, o kadar çok top kaybı. Beşiktaş'ın vazgeçilmez sistemi bu. Savunma topu çıkarıyor, Cisse alıyor, en yakınındakine, en etkisiz pası verip keyfine bakıyor. Uğur ona keza. Günümüz futbolunun en önemli mevkisinde bu kadar etkisiz iki oyuncu olursa rakip kaleye gitmeniz tesadüflere kalır. İlk 45 dakikada Beşiktaş'ın ağır çekim oynamasının en önemli nedeni iki ön liberosunun yaptığı top kayıplarıydı. Bobo'nun rakip savunma arasında kaybolması ve Holosko'nun sağ çizgiye hapsoluşu hep yukarıda anlattığımız sistem yüzünden. Bir başka problem ise Serdar Kurtuluş'un sağ kanattaki etkisizliği. Holosko küskün, Kurtuluş etkisiz, elde kaldı bir tek sol kanat. Zaten ilk yarıda ne yapıldıysa soldan yapıldı. O da yetmedi tabii. Allah'tan bunca zamandan sonra savunmanın göbeğinde oynayan Toraman mükemmel bir maç çıkardı da Beşiktaş kalesinde ciddi bir tehlike yaşamadı. İkinci yarıda isimlerde ve sistemde bir değişiklik olmasa da Holosko'ya bir serbestlik sağlanmıştı. Sağ çizgide çakılı kalmadı, yerine göre içeri girdi, yerine göre soldan bindirdi. Kendine geldi özetle, durdurulması da zorlaştı.

Dereli kötü hakem
Bu ortamda gelen Delgado'nun golü Konyaspor'un katı savunma taktiğinin yumuşamasına neden oldu. İlk yarıda Veysel'i ileri de bırakırken süratli Erdal'la ona destek vermek dışında bir hücum organizasyonu olmayan yeşil-beyazlılar golden sonra cümbür cemaat hücuma çıktılar ve arkalarında derin bir boşluk bıraktılar. Böylece Delgado'nun nefis paslarla beslediği, Serdar Özkan, Holosko ve Bobo'ya da gün doğmuş oldu. Ardından penaltı ve sonra da Holosko'nun golü geldi. Bu golde gösterdi ki, Ertuğrul hoca, Holosko konusunda bir daha hata yapmamalı. Bu çocuk özgür olmalı. İster sola, ister sağa, isterse eve gitmeli! Ne kadar özgür, o kadar etkili. Macera aramanın alemi yok. Di mi hocam! Dereli'ye özel not: Sevgili kardeşim çok kötü hakemsin. Avantaj bilmiyorsun ve trafik polisi gibi her pozisyona düdük çalıyorsun. Dost acı söyler.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Holosko'nun çığlığı!   / 30-08-2008
 Hücum gücü   / 29-08-2008
 Farkı farketmek!   / 27-08-2008
 İşte Süper Lig!   / 25-08-2008
 Keyfimiz futbol   / 23-08-2008
 Mesajınız var   / 21-08-2008
 Maceraperest golcü   / 17-08-2008
 Mucit bunlar mucit   / 16-08-2008
 Ciddiyet lütfen!   / 15-08-2008
 Barış ve uyarı!   / 12-08-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Tek kimlik Fenerbahçe
"F.Bahçe' nin...
Sağ kurtuldu
Sağ bekte Sabri' den sonra...
Büyüksün Delgado
Antalya' da attığı golle Kara...
Söz kazanacağız
"Beşiktaş önünde çıkışımızı...